TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

31. Adana Altın Koza Film Festivali için nefesler tutuldu

Adana Altın Koza Film Festivali için nefesler tutuldu. Sinema dünyası, 2024 yılında düzenlenecek festivalde en iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini bekliyor. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, bu yılki temanın şiddet karşıtlığı olduğunu vurgulayarak, Filistinli sinemacıların mücadelesine destek verdiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 09:26
Muhabir: HIDIR YENİAY
31. Adana Altın Koza Film Festivali için nefesler tutuldu

2024 yılında 31.’si düzenlenecek olan Adana Altın Koza Film Festivali için geri sayım başladı. Yurttaşlar festival tarihini merakla araştırırken, sinema dünyası büyük bir heyecanla ödül törenini bekliyor. En iyi film, en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu gibi kategorilerde ödüller sahiplerini bulacak. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, bu yılki temanın şiddete karşı duruş olduğunu vurguladı. Samancılar, “Çocuk, kadın ve hayvanlara yönelik şiddete karşıyız. Filistinli sinemacılara destek veriyor, onların mücadelesinin yanındayız. Yaşasın sinema, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik” dedi.

“Yaşasın sinema, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyoruz”

Altın Koza Film Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, “Festivalimizin Ana teması şiddete dur olacak. Çünkü ülkemizde ve dünyamızda yaşanan çocuk katliamları, kadın katliamları ve hayvan dostlarımıza yapılan zulüm ve şiddet var. Bizde onun için bu açılımla yola çıkarak şiddete dur diyoruz. Filistin sinemacıları bir açıklama yaptılar. Hollywood’da birçok sanatçı yollara döküldü. Ve bu yollara dökülme neticesinde de kimi şirketler veya menejerlik ajansları o oyuncuların işlerine son verdiler. Biz buradan duyarlığımızın altını çiziyoruz. Altın koza Film Festivali olarak Filistin Halkı’nın yanındayız. Filistin Halkının yanındayız. Filistinli sinemacılarının şanlı mücadelesine sonuna kadar destek veriyoruz. Yaşasın sinema, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.