TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz Güney’in hayatı film oluyor

Türkiye sinemasının efsane isimlerinden Yılmaz Güney’in hayatı, merakla beklenen bir sinema filmiyle beyaz perdeye taşınıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
Yılmaz Güney’in hayatı film oluyor

Oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı Yılmaz Güney'in hayat hikayesi beyaz perdeye aktarılıyor. Yapımcılığını Kazım Çarman, yönetmenliğini Cihan İnan'ın üstleneceği filmin Yılmaz Güney’in hayat hikâyesini beyaz perdeye taşıyacak sinema filminin hazırlıkları başladı. "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filminde de rol alan oyuncu İsmail Hacıoğlu, "Yılmaz Güney"i canlandıracağı konuşulurken yeni bir iddia da gündeme geldi. Yılmaz Güney’in eski eşi Nebahat Çehre bu duruma rahatsız oldu.

Ugly King Production'ın yapımcılığında çekilecek filmde, Güney'in Isparta yarı açık ceza evinde yatarken Hubschmide'e gönderdiği mektubun ardından yaşananlar, yarım kalan "Yol" filminin tamamlanma süreci, Isparta cezaevinden Rodos adasına, İsviçre ve Fransa'ya uzanan kaçış hikayesi konu alınacak. İsviçreli yapımcı Edi Hubschmid, Güney'in hapishaneden kaçışı ve ölümüne kadar geçen süreyi "Yol Bir Sürgün Hikayesi" adlı kitapta toplamıştı.

beyaz perdePosta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin'in haberine göre ise Güney'in 1967-68 yıllarında evli kaldığı Nebahat Çehre'nin ise filmde adının geçmesini istemediği iddia edildi. Oyuncu Nebahat Çehre, "Ben isteseydim çoktan film yapardım. Çok şey yaşadık ama bunların film olmasını ya da bir filmde geçmesini istemem... "Yaşadıklarımız bizde kalsın. Zaten Fatoş Hanım'ın da bizden bahsedeceğini sanmıyorum" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.