TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUSAŞ terör saldırısında şehit düşen 5 kişinin kimlikleri belli oldu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine vardiya değişimi sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren biri kadın, biri erkek iki terörist güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Şehit düşen 5 vatandaşımızın ise kimlikleri belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
TUSAŞ terör saldırısında şehit düşen 5 kişinin kimlikleri belli oldu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine vardiya değişimi sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren biri kadın, biri erkek iki terörist güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıda şehit düşen 5 vatandaşımızın kimlikleri ise belirlendi. Bu hain saldırı, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki önemli bir kuruma yönelik olarak gerçekleştirildi ve kamuoyunda büyük bir üzüntü yarattı. 

Saldırıda şehit olanlar arasında TUSAŞ kalite kontrolcüsü Cengiz Coşkun, makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Cambaz, güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan yer alıyor.

Zahide Güçlü Ekici kimdir?

36 yaşındaki Zahide Güçlü Ekici, Balıkesir Üniversitesi'nde makine mühendisliği okuduktan sonra TUSAŞ'ta çalışmaya başladı. Eşinin gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye indiği sırada teröristlerin hedefi oldu ve hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Ekici, annesini 2020'de kaybetmiş, 2021 yılında ise tek evladı olan kızının kanserle mücadelesine tanıklık etmişti.Zahide, özellikle kanser hastası çocuklara yaptığı yardımlarla tanınıyordu ve millileştirme projelerinde aktif rol almıştı. Şehit olduğu gün, evlilik yıl dönümüydü.

zahide güçlü

Cengiz Coşkun, evli ve bir çocuk babasıydı; TUSAŞ'ta kalite kontrol görevlisi olarak çalışıyordu.

cengiz coşkun

Atakan Şahin Erdoğan, güvenlik görevlisi olarak TUSAŞ’ta görev yapıyordu.

atakan şahin erdoğan

Murat Arslan ise teröristler tarafından gasp edilen taksinin şoförüydü. Her biri, aileleri ve sevdikleri tarafından büyük bir acıyla anılacak.

murat arslan

TUSAŞ görevlisi Şehit Hasan Hüseyin Cambaz.

hasan hüseyin cambaz

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.