TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜİK Eylül son verileri açıkladı... 30 milyonu aşkın araç trafikte

TÜİK Eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı.  Eylül ayında trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,5, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,9 artarak 30 milyon 678 bin 293 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
TÜİK Eylül son verileri açıkladı... 30 milyonu aşkın araç trafikte

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Eylül ayı motorlu kara taşıtları verilerine göre, ülkemizdeki araç sayısı önemli ölçüde arttı. Eylül ayında trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 30 milyon 678 bin 293'e ulaşırken, bu sayı bir önceki aya göre yüzde 0,5, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,9 artış gösterdi.

MOTOSİKLETLER LİDERLİĞİ KORUDU

Eylül ayında trafiğe kayıtlı araçların yüzde 56,8'ini motosikletler oluşturdu. Bunu sırasıyla otomobiller (yüzde 29,5), kamyonetler (yüzde 7,9), traktörler (yüzde 2,9) takip etti.

TÜİK Eylül son verileri açıkladı... 30 milyonu aşkın araç trafikte 2

OTOMOBİL PAZARINDA RENAULT LİDER

Eylül ayında trafiğe kayıt edilen 62 bin 677 otomobilin marka dağılımında ise Renault ilk sırada yer aldı. Renault'yu sırasıyla Fiat, Volkswagen, Toyota, Hyundai, Opel, Skoda, Mercedes-Benz, Peugeot, BMW, Citroen, Dacia, Nissan, Kia, Honda, Chery, Ford, Audi, Volvo ve Mini takip etti. İlginç bir detay olarak, trafiğe kayıt edilen otomobillerin yüzde 12'si Renault markalıydı.

BENZİNLİ ARAÇLAR HALA POPÜLER

Ocak-Eylül döneminde trafiğe kayıt edilen otomobillerin yüzde 63,1'i benzinli araçlardan oluştu. Bu durum, benzinli araçların hala tüketicilerin tercih ettiği yakıt türü olduğunu gösteriyor. Ayrıca, aynı dönemde trafiğe kayıt edilen otomobillerin yüzde 28,8'i gri renkte oldu.

TÜİK Eylül son verileri açıkladı... 30 milyonu aşkın araç trafikte 3

OCAK-EYLÜL DÖNEMİNDE ÖNEMLİ ARTIŞ

Ocak-Eylül döneminde trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısında 1 milyon 938 bin 494 adetlik bir artış yaşandı. Bu artış, otomotiv sektöründeki hareketliliğin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.