TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TSK'da sosyal medya ve internet kullanımı yasaklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK), askeri üs bölgeleri ve kışlalarda sosyal medya, internet ve iletişim araçlarına getirilen kapsamlı yasakla güvenlik önlemleri artırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2024 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
TSK'da sosyal medya ve internet kullanımı yasaklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK), askeri personelin sosyal medya kullanımı ve paylaşımları üzerinde sıkı denetim getiren yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Meclis tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulan TSK Personel Yasası ve askerlik alanına yönelik yeni torba yasa ile askeri üs bölgeleri ve kışlalarda sosyal medya, internet, radyo, televizyon gibi iletişim araçlarına ilişkin sıkı yasaklar getirildi.

tsk personeli ineternet kulanımıYapılan açıklamaya göre, özellikle Irak'ın kuzeyindeki üs bölgelerine yönelik saldırılardan önce yapılan sosyal medya paylaşımlarının güvenlik riski oluşturduğu belirtilerek, bu tür faaliyetlerin önlenmesi amacıyla yeni düzenlemelerin hayata geçirildiği ifade edildi. Yasaya göre, TSK personeli ve askeri öğrenciler, kendilerinin veya silah arkadaşlarının kimliklerini açıklayamayacak ve görevleriyle ilgili askeri bilgi, belge veya konum bilgisi içeren her türlü görsel ve işitsel veriyi paylaşamayacak.

Ayrıca, radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap gibi tüm medya araçları ve iletişim mecralarının kullanımı da açıkça yasaklandı. Yasakları ihlal eden personele disiplin cezaları uygulanacak olup, hizmet yerini terk etmeme suçlamasıyla karşılaşabilecekleri bildirildi.

Yeni düzenlemeler kapsamında emekliye sevk edilen ancak yaş şartını sağlayamayan askeri personele emekli maaşı bağlanması, sözleşmeli erbaş ve erlerin uzman çavuşluk şansının artırılması gibi ekonomik ve kariyer avantajları da öngörülüyor. Ayrıca, pilotlara toplu uçuş ücretleri ve uçuş tazminatı ödemeleri ile döner sermaye işlerinde ek görev alan personele ücret artışı gibi maddeler de yeni düzenlemede yer alıyor.

Yasaya göre, astsubay adaylarına yönelik yeni bir eğitim süreci olan "yedek astsubaylık" statüsü de getirildiği ve bu süreçte en küçük astsubay rütbesi kabul edilen "astsubay astçavuşluk" üzerinden ödeme yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.