TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB'dan skandal değişiklik: Genel kurul ilanları artık gazetelerde yayınlanmayacak

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ana Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, genel kurul listeleri artık gazetelerde değil, Birlik'in kurumsal internet sitesinde ve ilan yerinde yayımlanacak. Bu karar sonrası, basın camiasında büyük tepki topladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
TMMOB'dan skandal değişiklik: Genel kurul ilanları artık gazetelerde yayınlanmayacak

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ana Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklik, uzun yıllardır odaların genel kurul ilanlarını yayınlayan gazetelerde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Yeni yönetmelik ile birlikte genel kurul listelerinin artık oda merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki gazetelerde değil, sadece TMMOB'nin ilan yeri ve kurumsal internet sitesinde yayınlanacağı belirtildi.

DEĞİŞİKLİĞİN GETİRDİĞİ YENİLİKLER

Daha önceki yönetmelikte, genel kurul toplantıları hakkında detaylı bilgilendirmelerin oda merkezlerinin bulunduğu yerdeki gazetelerde yayınlanması zorunluydu. Ancak yeni düzenlemeyle bu zorunluluk kaldırıldı ve ilanların sadece TMMOB'nin resmi kanallarında yayınlanması yeterli hale getirildi.

Karar şöyle duyuruldu:

"2/12/2002 tarihli ve 24954 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ana Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerde bir gazetede”, (e) bendinde yer alan “Oda merkezlerinin bulunduğu yerlerde birer gazetede” ve aynı bentte yer alan “Oda Merkezi bulunan yerlerde birer gazeteyle” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde yer alan “Oda merkezi bulunan yerlerde birer gazete ile” ibaresi “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

Aynı Yönetmeliğin 57 nci maddesinin birinci fıkrasının (d), (e) ve (f) bentlerinde yer alan “Oda merkezinin bulunduğu yerde bir gazetede” ibareleri “Birliğin ilan yeri ile Birlik kurumsal internet sitesinde” şeklinde değiştirilmiştir.

Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer."

TEPKİLERİN NEDENİ

Bu karar, özellikle basın sektöründe büyük tepki topladı. Yakın zamanda Tasarruf Paketi hakkında hükümeti sert bir dille eleştiren TMMOB'nin bu kararı, "TMMOB, gazetelerin ekmeğine göz dikti" şeklinde yorumlandı. Basının ayakta kalma mücadelesi verirken, TMMOB'nin böyle bir karar alması samimiyetsiz olarak değerlendirildi.

GAZETELERİN DURUMU VE TMMOB'NİN KARARI

Uzun yıllardır odaların genel kurul ilanlarını yayınlayan gazeteler, bu gelir kaynağını kaybetmekle karşı karşıya kaldı. Basın sektörünün yaşadığı zorluklar göz önüne alındığında, TMMOB'nin bu kararı daha da anlamsız hale geldi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.