TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Birleşik Krallık'la ticaret ve yatırım görüşmesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık'ın yeni İş ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Jonathan Reynolds ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yatırım teşvikleri üzerinde duruldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan Birleşik Krallık'la ticaret ve yatırım görüşmesi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık'ın yeni İş ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Jonathan Reynolds ile video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

SOMUT ADIMLAR VE HEDEFLER

Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak, yatırımları teşvik etmek ve işbirliğini güçlendirmek adına somut adımlar ele alındı. Özellikle, 2024 yılında ikili ticaret hacminin 20 milyar doları aşmasını hedeflediklerini belirten Bolat, bu doğrultuda atılacak adımları değerlendirdiklerini kaydetti.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI'NIN GÜNCELLENMESİ

Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında güncellenmesi planlanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) müzakerelerine ilişkin süreçlerin de konuşulduğunu belirtti. Müzakerelere Ankara'da başlanması konusunda mutabık kalındığı ve STA'nın kapsamının hizmetler ve yatırımlar alanında genişletilmesinin önemine vurgu yapıldı.

FİNANSMAN İŞBİRLİĞİ VE ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞBİRLİĞİ

Yenilenebilir enerji ve ulaştırma projelerinde iki ülke arasındaki finansman işbirliğinin önemine değinen Bolat, “İki ülkenin iş dünyası arasında üçüncü ülkelerde işbirliği potansiyelini tam anlamıyla değerlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Bu adımların, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin derinleşmesine ve 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağı vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.