TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı

Instagram'a erişim engeline dair sokak röportajında söylediği sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı. Avukatı, tutuklamanın hukuksuz olduğunu belirterek derhal kaldırılmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
Sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Y. hakkında iddianame hazırlandı

Geçtiğimiz günlerde Instagram'a erişim engeli getirilmesiyle ilgili sokak röportajında kullandığı ifadeler sonrası gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bu olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve yargı süreci merakla bekleniyordu.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Dilruba Y. hakkında, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle iddianame hazırlandı. Kamu davası açılan Dilruba Y.'nin duruşma günü 3 Eylül olarak belirlendi. Avukatı Hüseyin Yılmaz, iddianamenin hazırlanmasının ardından bir basın açıklaması yaparak müvekkilinin durumunu değerlendirdi.

AVUKATTAN SERT TEPKİ

Avukat Hüseyin Yılmaz, yaptığı açıklamada, Dilruba Y.'nin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını savunarak, "Hukuksuz bir şekilde, kanunda hiçbir tanımı olmayan bir usulle Dilruba tutuklanmıştır. Bu tutukluluğun derhal kaldırılmasını talep ediyorum" dedi. Yılmaz, tutukluluğun kaldırılması için gerekli yasal başvuruları yapacağını belirtti.

Dilruba Y.’nin tutukluluğu, ifade özgürlüğü ve adil yargılama konusunda tartışmalara yol açarken, 3 Eylül’deki duruşma sonucu merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.