TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#instagram

İLKHABER-Gazetesi - instagram haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, instagram haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyada 3'ten fazla fotoğraf paylaşan insanlara dikkat Haber

Sosyal medyada 3'ten fazla fotoğraf paylaşan insanlara dikkat

Sosyal medya kullanımının arttığı günümüzde, bireylerin paylaşımlarında gösteriş ve abartı ön planda yer alıyor. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sosyal medyada günde üç veya daha fazla kendiyle ilgili paylaşım yapan kişilerin narsistik eğilimler sergilediğini ve bu durumun psikolojik sorunlara neden olabileceğini vurguladı. Tarhan, sosyal medyada anlamın ve bağlamın kaybolduğunu, bu nedenle kişilerin profesyonel yardım alarak bu durumu yönetmeleri gerektiğini ifade etti. Narsistik Tutum ve Abartı Tarhan, sosyal medyada günde üç veya daha fazla kendiyle ilgili paylaşım yapan kişilerin narsistik eğilimler taşıdığını belirtiyor. Bu tür paylaşımlar, bireylerin ‘önemli ve değerli olma’ duygusunu tatmin etmeye yönelik çabaların bir sonucu olarak görülüyor. Tarhan, bu kişilerin içsel bir eksiklik hissetmeleri nedeniyle dışarıda abartılı bir şekilde kendilerini ifade ettiklerini ve bu davranışların zamanla psikolojik sorunlara yol açabileceğini vurguluyor. Çocukların Davranışlarını Övmek, Kişiliklerini Değil Tarhan, çocuk yetiştirmede kişilik yerine davranış ve çabaların övülmesinin önemine değiniyor. Kişiliği övmek yerine, çocukların çaba ve başarılarının takdir edilmesinin, onların sağlıklı bir benlik algısı geliştirmelerine katkıda bulunacağını belirtiyor. Bu yaklaşımın, çocukların kendilerini daha gerçekçi bir şekilde değerlendirmelerini ve narsistik eğilimlerden uzak durmalarını sağlayacağını vurguluyor. Eleştiriye Kapalı Kişiler ve Psikolojik Etkiler Prof. Dr. Tarhan, eleştiriye kapalı kişilerin genellikle hata yapmaya devam ettiğini ve bu kişilerin eleştiriyi bir tehdit olarak algıladığını söylüyor. Bu kişilerin, sosyal medyada kendilerini abartılı bir şekilde ifade etmelerinin arkasında, içsel bir yetersizlik duygusu olduğunu belirtiyor. Tarhan, bu tür davranışların uzun vadede sürdürülebilir başarı sağlamadığını ve kişilerin hem kendilerine hem de başkalarına zarar verebileceğini ifade ediyor. Dijital Kapitalizm ve Toplumun Yönetimi Prof. Dr. Nevzat Tarhan, dijital kapitalizmin toplumu nasıl yönettiği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapay zeka ve diğer dijital yöntemlerin kullanılarak toplumun kontrol altında tutulmaya çalışıldığını belirten Tarhan, küresel sermayenin bu konuda ciddi bir strateji geliştirdiğini ifade etti. Kapitalizmin toplumsal zenginliği artırmakla birlikte gerçek anlamda mutluluk getirmediğini vurgulayan Tarhan, bu sistemin yanlışlıklarının yakında daha belirgin hale geleceğini öngördü. Tarhan, “Kapitalizmin hatalarını anlamak ve düzeltmek insanlık için bir sorumluluktur,” diyerek, dijital kapitalizmin nesnesi olmamak gerektiğini, aksine onun öznesi olunması gerektiğini belirtti. Sosyal medya ve dijital dünya üzerinden hedeflere ulaşmanın, bu platformların kullanıcıları tarafından daha etkin bir şekilde yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti.

20 yaşındaki genç Instagram açıldı diye lokma döktürüp dağıttı Haber

20 yaşındaki genç Instagram açıldı diye lokma döktürüp dağıttı

Karaman'da Instagram üzerinden e-ticaret yapan 20 yaşındaki genç, Instagram'ın tekrar açılması üzerine lokma tatlısı döktürerek vatandaşa dağıttı. Instagram'a erişimin 8 gün aradan sonra açılması üzerine sözünü tutan genç girişimci, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 500 kişilik lokma döktürüp dağıttı. Türkiye'de 2 Ağustos'ta erişime kapatılan Instagram, 8 gün boyunca kapalı kaldı ve bu durum, e-ticaretle uğraşan pek çok kişiyi olumsuz etkiledi. Karaman'da e-ticaret faaliyetleri ile uğraşan Mustafa Emirhan Pirgon da planlamış olduğu reklamlar duraklatıldığı için bu durumdan olumsuz etkilendi. “Instagram yeniden açılırsa lokma dağıtacağım” diyen 20 yaşındaki genç, Instagram'ın yeniden erişime açılmasının ardından akşam saatlerinde Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 500 kişilik lokma tatlısı döktürerek vatandaşlara dağıttı. Led ekranda yazan “Instagram'ın hayrına” yazısını gören vatandaşlar ise lokmanın Instagram'ın hayrına dağıtıldığını öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi. “Instagram açılırsa lokma dağıtacağım demiştim” Instagram'ın açılması üzerine lokma tatlısı dağıtan Mustafa Emirhan Pirgon, “Instagram açıldığı için, Instagram'ın hayrına lokma dağıtıyorum. Ben aktif olarak Instagram üzerinden e-ticaretle uğraşıyorum ve düzenli olarak Instagram'a reklam veriyoruz. Gelen erişim engeliyle birlikte reklamlarımız durduruldu. Erişim engelinin kaldırılması sonrası lokma dağıtmak istedim. Instagram üzerinden birçok küçük ve büyük işletme, influencerlar dahil olmak üzere ekmek yiyor. Aslında buradaki pazar büyük bir pazar. Instagram'ın 8 gün boyunca kapalı kalması ekonomik anlamda da epey etki oluşturdu. Bu kapanıştan biz de olumsuz etkilendik ve Instagram açılırsa lokma dağıtacağım demiştim. Şu an 500 kişilik lokma dağıtıyoruz” dedi. Önce şaşırdılar, sonra lokmadan yediler Dağıtılan lokmadan tadan Gökhan Akın, "Instagram açılıyor, bir genç kardeşimiz de lokma dağıtıyor. Ne diyelim" derken, Tevfik Odabaşı, “Gençlerin böyle geleneksel adetlerimizle günümüz avantajlarını bir araya getirmesi hoşumuza gidiyor. Girişimci ruhun önde olduğu güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. “Herkes bir tatlı yesin” diyen 70 yaşındaki Hatime Pirgon da, “Instagram'da dolaşıyordum. O yüzden açıldığına mutlu oldum. Hele gençler için daha çok mutlu oldum. Herkes bir tatlı yesin” dedi. Instagram'ın açılışını lokma ile kutlamanın çok iyi olduğunu söyleyen Barış Taşçı ise, “Gerçekten çok şaşırdım görünce. Instagram'ın eksikliğini çok hissetmiştik ve açılışını da böyle kutlamak çok iyi oldu” diye konuştu. “İlk defa başıma böyle bir şey geldi” Instagram'ın açılışı için lokma yaparak hayatında bir ilki yaşadığını belirten lokmacı Murat Gülcemal, “İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Normalde ben cenazede, şenlikte, düğünde lokma yaparım. İlk başta Instagram için lokma teklifi gelince tuhaf geldi ve ciddi mi söylüyor diye düşündüm. Baktım, iş ciddiye bindi; gerçekten Instagram içinmiş, şaşırdım. Yaptıran arkadaşa hayırlı olsun” dedi.

Instagram'dan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın paylaşımlarına sansür Haber

Instagram'dan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın paylaşımlarına sansür

İnstagram Türkiye'de erişimin tekrar açılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın instagram hesabında yer alan 2 ayrı mesajı sildi. Sosyal medya platformu Instagram'a, katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle 2 Ağustos'ta erişim engeli getirilmiş görüşmeler neticesinde alınan kararları kabul eden kuruluş için 13 Ağustos'ta erişim engeli kaldırılmıştı. Erişim engelinin kaldırılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın instagram hesabında yer alan 2 ayrı mesajı dün silindi. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, Ali Erbaş'ın silinen 2 paylaşımından birinin Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi sonrası Filistin'deki katliamı kınayan sonuç bildirisinden, diğerinin de Mekke'deki toplantıda İsrail terörünü eleştiren konuşmasından olduğunu ifade etti. Orhan, silinen 2 paylaşımla ilgili, "Kaldırılan her 2 paylaşımdaki ortak nokta Siyonist kelimesi. Instagram'da siyonist demek yasak sanırım. Ama katil İsrail'i her şekilde savunmak serbest" ifadelerini kullandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan'ın paylaşımı şu şekilde: "Instagram Türkiye'de erişimin tekrar açılmasının ardından yeni skandal bir uygulamaya imza attı. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız Ali Erbaş'ın instagram hesabında yer alan 2 ayrı mesajı dün silindi. Skandalın en ilginç tarafı, 3 ay önce yapılan uluslararası Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesinde sayın başkanımız tarafından kamuoyuna duyurulan Filistin'deki katliamı kınayan sonuç bildirisinden yapılan paylaşımın silinmiş olması. Yine daha yakın zamanda Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde yapılan uluslararası toplantıda İsrail terörünü eleştiren konuşmasını içeren paylaşım da dün silindi. Kaldırılan her 2 paylaşımdaki ortak nokta, Siyonist kelimesi. Instagramda siyonist demek yasak sanırım. Ama katil İsrail'i her şekilde savunmak serbest. Instagramın paylaşımları kaldırması siyonist İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımını gizlemeye yetmeyecek, ne yaparsa yapsın insanlığa karşı işlediği suçların hesabını elbet bir gün verecektir.”

AK Parti'li İleri'den Roblox ve Instagram platformlarına ilişkin açıklama Haber

AK Parti'li İleri'den Roblox ve Instagram platformlarına ilişkin açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, sosyal medya platformu Instagram'ın Türkiye'de erişim engeli getirilmesine ilişkin "Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde iyi bir neticeyle bu süreç sonlanır. Altını çizmemiz gereken nokta, bu ülkede faaliyet gösteren sosyal medya mecraları yabancı firmalar olabilirler, kendilerinin has kuralları olabilir ama günün sonunda bu ülkenin kanunlarına uymak durumundalar." dedi. İleri, oyun platformu Roblox ve sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Sosyal medya mecralarının yan etkilerine dikkati çeken İleri, AK Parti iktidarları olarak gerekli tedbirleri, özellikle de yasal mevzuat noktasında aldıklarının altını çizdi. Bu yan etkilerden en fazla "dezenformasyon" konusunun gündeme geldiğini ifade eden İleri, bu noktada gerekli tedbirleri alabilmek için 5651 sayılı kanunda bir düzenleme yaptıklarını anımsattı. Sosyal medya mecralarının toplumun iletişimi noktasında önemli ancak aynı zamanda düzenlenmesi gereken mecralar olduğunu belirten İleri, bugün gelinen sürecin de şu an yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesi gereken "mekanik bir süreç" olduğunu söyledi. İleri, şöyle devam etti: "Mevzuat ortada, kurallar ortada, sosyal medya mecralarına yüklenen yükümlülükler ortada. Bu yükümlülükler yerine getirilmezse hayata geçirilecek tedbirler ortada, yaptırımlar ortada. Özellikle katalog suçlar noktasındaki beklentileri ve yükümlülükleri karşılamamış olması ama bunun da ötesinde kendi ülkemizin içerisindeki iletişimi adeta bir sansüre tabi tutarak, şekillendirmeye, yönlendirmeye çalışıyor olması. Bunlar endişe verici noktalar. Bunun da ötesinde terör örgütlerinin paylaşımlarına bu tedbirleri almıyor olması. Yani bu üçünü bir araya koyduğunuz zaman ortaya çıkan manzara gerçekten Instagram'ın bu ülkenin kanunları, bu kanunlara uymak noktasında takip edilmesi gerektiği gerçeği." Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK), 5651 sayılı kanun kapsamındaki ilgili maddelere istinaden bir tedbir aldığını ve sürecin bundan ibaret olduğunu ifade eden İleri, "Sürecin nihayete ermesi noktasında karşılıklı görüşmeler yapıldı. Bu süreç devam ediyor. İlgili kurumumuzun, Ulaştırma Bakanımızın açıklamaları var. Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde iyi bir neticeyle bu süreç sonlanır. Ama tabii altını çizmemiz, vurgulamamız gereken nokta şu, bu ülkede faaliyet gösteren sosyal medya mecraları yabancı firmalar olabilirler, kendilerinin has kuralları tabii ki olabilir ama günün sonunda bu ülkenin kanunlarına uymak durumundalar. Temel mesajımız bu." diye konuştu. "Göz bebeğimiz çocukları korumaya yönelik alınmış yargı kararı var" Oyun platformu Roblox'a da erişim engeli getirildiğini anımsatan İleri, Roblox olayında bir mahkeme kararının mevzubahis olduğu ve BTK'nin de bu mahkeme kararını uygulamaya koyduğunu anımsattı. Bu yargı kararının içeriğinin çocuk istismarıyla ilgili olduğunu vurgulayan İleri, şunları kaydetti: "Bir taraftan yargı kararını uygulamak konusu var ve çok doğal, olması gereken ama diğer tarafta da toplumsal olarak göz bebeğimiz olan çocukları korumaya yönelik alınmış bir yargı kararı var. Roblox süreci de yargısal bir süreçtir. Mahkeme kararının BTK tarafından uygulamaya konmasıyla ilintili bir süreçtir. Sürecin ilerleyişi yine bu mahkeme kararı ve bu mahkeme kararına istinaden ilgili platformun alacağı ek tedbirler ve bu ek tedbirleri istinaden yargının vereceği yeni kararlarla ilgilidir." Muhalefetin süreçteki duruşuna eleştiri Muhalefetin bu süreçteki duruşuna ilişkin eleştiri de bulunan İleri, "İktidarı eleştirirken veya iktidarı eleştirmek uğruna milli duruştan çıkmak herhalde bir muhalefetin düşebileceği en acı tuzaktır diye düşünüyorum. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye'deki muhalefet anlayışı her daim olduğu gibi yine bu tuzağa düşmüş durumda." değerlendirmesinde bulundu. İlk andan itibaren muhalefetin açıklamalarının dezenformasyon düzenlemesinde olduğu gibi "sansür" kavramı etrafında şekillendirildiğine işaret eden İleri, şu değerlendirmeyi yaptı: "Gerek Instagram sürecinde, gerek tamamen yargısal bir süreç olan Roblox sürecinde sansür üzerinden bir söylem üretmeye çalışıyorlar. Çok talihsiz olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu gibi kritik konularda her daim milli duruş sergilemek önemli olandır. Her şeyden önce prensip olarak şunu ortaya koymak durumundayız, bu ülkede faaliyet gösteren herhangi bir şirket bu ülkenin kanunlarına uymak zorunda, nokta... Yani bu noktada herhangi bir fikir ayrılığı olabilir mi? Olmamalı diye düşünüyorum. Bizim kendi güncel meselelerimiz, gündemimizle ilgili yaptığımız paylaşımların bir yabancı firma tarafından kendi 'topluluk kuralları' dedikleri politikalar doğrultusunda şekillendirilmesi kabul edebileceğimiz bir şey mi ülke olarak? Tabii ki değil. Bizim buradaki temel beklentimiz ve talebimiz bu sosyal medya mecraları Batı dünyasında devlet kurallarına saygı gösteriyorlarsa burada da bu saygıyı gösterecekler. Beklenti temel olarak budur. Devletimizin kurumları da bu sürecin doğal olarak takipçisi oluyorlar. Süreç aslında bundan ibarettir." Siyasetin bir uzlaşma platformu olduğuna işaret eden İleri, "Ortada bir problem var. Yabancı menşeili bazı firmaların ülkemiz üzerinde kurmaya çalıştığı bir tahakküm durumu var. Bu tahakküm durumunun çözülmesi ve doğru bir şekilde çözülmesi lazım. Milletin menfaatleri doğrultusunda çözülmesi lazım. Konu bu."

CHP Adana Gençlik Kolları Instagram erişim engeli hakkında suç duyurusunda bulundu Haber

CHP Adana Gençlik Kolları Instagram erişim engeli hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları, sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engelini Anayasa ve kanunlara aykırı buldu. Adana İl Gençlik Kolları engelleme kararının sorumluları hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde Adana Adliyesi önünde düzenlenen basın açıklamasında CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık, ülke genelindeki özgürlük kısıtlamalarına ve keyfi uygulamalara karşı tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi Adana Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Tanık şu ifadelere yer verdi: “Yüzüncü yılını geride bıraktığımız ve yaşatmaktan onur duyduğumuz şanlı cumhuriyetimiz, kuruluş ilkeleri ve devrimleri ile herkese eşit yurttaş, özgür vatandaş olma imkanını sunmuştur. Sadece bir yönetim şekli olmakla yetinmemiş, bütün bir halk için özgürlük umudu olmuştur. Cumhuriyetimize sadık kalarak bu umuda tutunan halkımız da işçisiyle, köylüsüyle, öğrencisiyle, emeklisiyle özgürlüklerini korumak ve büyütmek için nice mücadeleler vermiştir. Büyük Haziran Yürüyüşünden ’77 1 Mayıs’ına, Tekel Direnişinden şanlı Gezi Direnişi ’ne kadar 100 yıllık tarihimizin her anına imzasını atmış halkımızı bir bütün olarak saygıyla selamlıyoruz.” “Kanuna aykırı şekilde engellemiştir” Ahmet Tanık, “Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile Instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan birisidir. AKP iktidarı, daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve YouTube örneklerinde de olduğu gibi, kontrol edemediği ve tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığı ile kanuna aykırı şekilde engellemiştir” dedi. “Halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan bu suçu kabul etmiyoruz” Tanık, “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütleri olarak anayasamıza açık şekilde karşı olan, halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan, milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen, milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz. Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır” diye ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.