TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SADAT nedir, neden kuruldu?

Türkiye merkezli uluslararası askerî danışmanlık şirketi SADAT A.Ş., savunma sektöründe sunduğu hizmetlerle dikkat çekiyor. İşte SADAT A.Ş.'nin kuruluşu, hizmetleri ve eleştirileri hakkında bilmeniz gerekenler:

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
SADAT nedir, neden kuruldu?

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya kısaca SADAT A.Ş., 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulmuş bir askerî danışmanlık şirketidir. Şirket, merkezi İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde yer almaktadır. SADAT, askerî ve iç güvenlik eğitimleri, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi hizmetler sunmaktadır.

Kuruluşun Amacı ve Misyonu

SADAT A.Ş., Adnan Tanrıverdi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli 23 subay ve astsubay tarafından kurulmuştur. Şirketin misyonu, “Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, iç güvenlik ve savunma alanında stratejik danışmanlık, iç güvenlik ve askerî eğitim ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayii işbirliği ortamı oluşturmayı ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askerî güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yerini almasına yardımcı olmak” olarak belirlenmiştir.

SADAT A.Ş.’nin yönetim kurulunda Adnan Tanrıverdi’nin oğlu Melih Tanrıverdi de yer almaktadır. Şirket, çeşitli branş ve uzmanlık alanlarından 50 ila 200 emekli TSK görevlisi ile çalışmaktadır.

adnan tanrıverdi

Hizmetler

SADAT’ın sunduğu hizmetler arasında danışmanlık, konvansiyonel ve alışılmadık askerî eğitim, özel kuvvetler eğitimi ve ordu donatımı bulunmaktadır. Şirket, bu hizmetlerle özellikle savunma ve iç güvenlik alanlarında destek sağlamayı hedefler.

Eleştiriler ve Tartışmalar

SADAT A.Ş., bazı eleştiriler ve tartışmaların odağı haline gelmiştir. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) karşıtları, SADAT’ın misyonu ve amacıyla ilgili çeşitli iddialarda bulunmaktadır. Bu iddialar, SADAT’ın terörizmi desteklemekten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sadık bir özel ordu kurmaya kadar geniş bir spektrumda yer almaktadır.

Özellikle suç örgütü lideri Sedat Peker, SADAT’ın Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine askeri teçhizat ve silah göndermekle suçlandığını belirtmiştir. Ayrıca, SADAT aracılığıyla Suriye iç savaşında faaliyet gösteren El Nusra adlı örgüte silah gönderildiği iddiaları da gündeme gelmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.