TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RTÜK Başkanı Şahin’den Narin Güran haberleri ile ilgili medyaya sert uyarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilişiyle ilgili medyada yer alan yayınlara ilişkin sert bir uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
RTÜK Başkanı Şahin’den Narin Güran haberleri ile ilgili medyaya sert uyarı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da öldürülen kız çocuğu Narin'in katledilişiyle ilgili medyada yer alan yayınlara ilişkin sert bir uyarıda bulundu. Şahin, “Narin yavrumuzun katledilişi yüreklerimizi dağladı. Cinayet yargıdadır. Yüce Türk adaleti, sorumlu veya sorumlulara hak ettikleri cezayı verecektir” dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olayla ilgili yayın yasağının kaldırılmasının ardından bazı medya organlarının gerçeği yansıtmak yerine sansasyonel bir tutum izlediğine dikkat çeken Şahin, medyanın titiz ve temiz bir habercilik anlayışı sergilemesi gerektiğini vurguladı.

Şahin, “Yargıya intikal eden konularla alakalı yayın serbestisi olmakla birlikte, adalet terazisini etkileyecek tavırlardan kaçınılması elzemdir” diyerek, yayıncılara çağrıda bulundu. “Vicdanlara sığmayan, sorumlu yayıncılıktan uzak, reyting şehvetine kapılarak yalan ve doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerle yapılan haberler tahammül sınırlarını aşmıştır” ifadelerini kullanan Şahin, uyarılara rağmen hatalı yayınlarına devam eden medya kuruluşlarının ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınacağını belirtti. Şahin, medyayı sağduyulu olmaya ve ilkeli habercilik yapmaya davet ederek, kurallara uyan yayıncılara teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.