TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya ve Muş depremleri hakkında uyarı: Bölgede büyük deprem bekleniyor

Malatya'da 4.0, Muş'ta ise 4.2 büyüklüğünde meydana gelen depremler hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, KAF ve DAF fay hatları üzerinde büyük depremlerin beklenildiğini belirterek, bu tür depremlerin ciddi bir uyarı olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya ve Muş depremleri hakkında uyarı: Bölgede büyük deprem bekleniyor

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Malatya ve Muş'ta meydana gelen son depremlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Özellikle Muş'taki 4,2 büyüklüğündeki depremin, Doğu Anadolu Fayı (DAF) ve Kuzey Anadolu Fayı (KAF)'nın kesiştiği kritik bir noktada oluşması büyük endişe yaratıyor.

MUŞ DEPREMİ VE UYARILAR

Prof. Görür, Muş depreminin tam olarak DAF ve KAF'ın kesiştiği noktada meydana geldiğine dikkat çekti. Bu bölgede her iki fay üzerinde de büyük deprem beklentisi olduğunu belirten Görür, "Böyle depremlerden endişe ederiz. Bu görece küçük depremin, daha büyük bir olayın tetikleyicisi olabileceği ihtimali var" şeklinde konuştu.

MALATYA DEPREMİ

Malatya'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem ise Malatya Fay Zonu veya bu zona paralel bir fay üzerinde gerçekleşti. Prof. Görür, bu depremin de bölgedeki sismik hareketliliği göstergesi olarak değerlendirdi.

Prof. Görür, her deprem sonrası olduğu gibi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla halkı bilgilendirmeye devam ediyor. Son depremlerle ilgili değerlendirmelerinde, bölgedeki fay hatlarının aktif olduğunu ve büyük deprem riskini her zaman akılda tutmak gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.