TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paris 2024 Olimpiyatları açılışında LGBT temaları tepki çekti

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde yoğun şekilde kullanılan LGBT temaları, sosyal medyada ve muhafazakar kesimlerde tepkiye neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 10:57
Kaynak: Haber Merkezi

Dünyanın en önemli ve en eski spor organizasyonu olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Ancak törenlerde sergilenen performanslar, LGBT temalarının yoğunluğu nedeniyle tartışmalara yol açtı.

LGBT DANSÇILARI VE REKLAMLAR TEPKİ ÇEKTİ

Tören alanında sergilenen koreografilerde çok sayıda LGBT dansçının yer alması dikkat çekti. Ayrıca Fransız rejisinin hazırladığı ve yayına yansıttığı reklam filmlerinde de eşcinsel temalara sıkça yer verildi.

SON AKŞAM YEMEĞİ TABLOSU LGBT'LİLERLE CANLANDIRILDI

Sanat tarihinin en önemli eserlerinden biri olan Leonardo Da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosu, Fransız yönetmen tarafından LGBT'lilerle canlandırıldı. Bu durum, özellikle muhafazakar Fransızlar başta olmak üzere birçok kesimden tepki topladı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Çocuklarla eşcinsel dansçıların aynı sahneyi paylaşması ve LGBT temalarının yoğunluğu, sosyal medyada da büyük tepki çekti. Dünyanın dört bir yanından kullanıcılar, olimpiyatların bu şekilde politize edilmesine karşı görüşlerini dile getirdiler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.