TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Ordusu tarafında başından vurulan Türk aktivistin mezuniyetine Filistin'e bayrağı ile çıktığı görüldü

Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından vurularak hayatını kaybetti. Filistin'e desteğini göstermek için giden Eygi'nin mezuniyetine Filistin Bayrağı ile çıktığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
İsrail Ordusu tarafında başından vurulan Türk aktivistin mezuniyetine Filistin'e bayrağı ile çıktığı görüldü

Washington Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine ‘Özgür Filistin’ yazılı Filistin bayrağı ve kefiye ile katılan Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin'e destek için gittiği Batı Şeria'da İsrail askerlerince vurularak öldürüldü.

İsrail'in işgaline karşı Filistin'e destek vermek amacıyla Batı Şeria'ya giden Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerleri tarafından başından vurularak hayatını kaybetti. Kendini Filistin davasına adamış olan Eygi'nin, iki ay önce mezun olduğu Washington Üniversitesi'ndeki törene ‘Özgür Filistin’ yazılı Filistin bayrağı ve kefiye ile katıldığı ortaya çıktı.

Eygi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protestolara katılmış, defalarca Filistin için maddi yardımlarda bulunmuştu. Son olarak, Batı Şeria'ya giderek Filistin'e desteğini sahada göstermeyi tercih etti.

ayşenur ezgi eygi

Son Anlarını Anlatan İtalyan Aktivist

Ayşenur Ezgi Eygi'nin son anlarına tanıklık eden İtalyan aktivist, Eygi'nin hayatını kaybettiği anları anlattı. İsrail'in işgaline karşı direnişe katılan Eygi'nin cesur duruşunu vurgulayan aktivist, Eygi'nin Filistin davasına olan bağlılığının birçok kişiye ilham verdiğini söyledi.

Eygi'nin ölümü, uluslararası toplumda gündeme oturdu. Filistin yanlısı aktivistler ve insan hakları savunucuları, İsrail'in işgaline karşı mücadele eden Eygi'nin anısını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.