TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Ayşenur Ezgi Eygi

İLKHABER-Gazetesi - Ayşenur Ezgi Eygi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ayşenur Ezgi Eygi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP Genel Başkanı Özel: Vatandaş kutuplaşma değil, kucaklaşma istiyor Haber

CHP Genel Başkanı Özel: Vatandaş kutuplaşma değil, kucaklaşma istiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, vatandaşın 31 Mart seçimleriyle siyasette artık kutuplaşma değil kucaklaşma istediği mesajını verdiğini söyledi. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Aydın'ın Didim ilçesindeki cenazesine katılmak üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen Özel, burada basın mensuplarına açıklama yaptı. Siyasette gerçek sorunların tartışılması gerektiğini belirten Özel, kutuplaşma ve gerginlik üzerinden siyasi düşüşlerine engel olmak isteyenlerin her hafta bir gerginlik icat ettiğini söyledi. 31 Mart seçimlerinin mesajı "Vatandaşımız bizden 31 Mart tarihi itibarıyla artık kutuplaşma değil kucaklaşma istediğini, kendisinin gerçek dertlerinin konuşulmasını, kendisi yoksulken, açken, işsizken, geleceğinden kaygılıyken siyasi tartışmaları istemediğini gösterdi." diyen Özel, sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'nun yanında oturmasını eleştirenlerin olduğunu dile getirdi. Dilruba Kayserilioğlu ve tartışmalar Kayserilioğlu'na, cezaevinde yaptığı ziyaret sırasında "Bu sözleri düzelt" dediğini anlatan Özel, şöyle konuştu: "Yok efendim 'Dilruba yanına oturdu'. Dedim ki 'Dilruba kimi kırdıysa Tayyip Bey'i ya da bugün polemik arayan arkadaşları falan aşan bir şey bu, AK Partilileri üzdüyse Dilruba, ben Dilruba adına, o gençtir, onun adına ben özür dilerim'. Hadi dedim, şimdi Tayyip Bey de onun yanındakilerin, çevresindekilerin ya da kendisinin Cumhuriyet Halk Partilileri ve muhalefeti kırdığı ifadeler için özür dilesin." Kavga etmeyeceklerini, işlerin kavgayla hallolmadığının 31 Mart seçimlerinde görüldüğünü ifade eden Özel, şunları söyledi: "Nasıl 31 Mart'ta millet doğruyu gördüyse, doğru bir karar verdiyse, o kararından da fevkalade memnunsa, yapılan bütün ölçümlerde yerelde, genelde bunu gösteriyorsa gelecek sene kasım ayı son tarihtir, 2025 Kasım. Tayyip Bey gelsin vatandaşı rahatlatsın, bugünden seçimin gününü söyleyelim. Bir sene boyunca hepimiz bu milleti, bu cendereden, bu sıkıntıdan nasıl kurtaracağız, anlatalım. En büyük hakem kararı versin. Kavga etmeden, hakaret etmeden, küfür etmeden." Hulusi Akar'ın tazminat davası "Kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar'ın kendisine 100 bin liralık manevi tazminat davası açmasına ilişkin soru üzerine Özel, Akar'ın kendisine daha önce de iki dava açtığını ceza davasının yürümediğini, tazminat davasını da kendilerinin kazandığını kaydetti. Beyanlarının kanun önünde doğruluğunun ispatlandığını savunan Özel, "Bir kez daha istiyorsa, bir kez daha ispatlanacaktır." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayşenur Ezgi Eygi'nin kanının hesabını sonuna kadar soracağız Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayşenur Ezgi Eygi'nin kanının hesabını sonuna kadar soracağız

İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki taziye evinde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız” dedi. Filistinlilere destek verirken İsrail askerleri tarafından başından vurularak katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreni için Aydın'ın Didim ilçesine gelen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte taziye evindeki çadırda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Numan Kurtulmuş: Uluslararası mahkemelerde hesap sorulacak" Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali ve aile fertlerinin de bulunduğu açıklamada konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Türk Milleti olarak sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Devlet olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Ayşenur Ezgi bizim için diğer tüm şehitler gibi ölümsüzdür. Hepimizin bildiği gibi Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor: 'Allah yolunda öldürülenleri ölüler demeyin, onlar diridirler ve rabbimiz katında rızıklandırılıyorlar'. Ayşenur kızımızın ruhaniyetinin aramızda olduğunu ve onun maneviyatının bizlere güç verdiğini hatırlatmak isterim. Makamı cennet olsun, bütün milletimizin başı sağ olsun. Buradaki bütün aile fertlerine başsağlığı diliyorum. Bundan 24 sene evvel, yine onun gibi genç bir insan evladı Rachel Corrie de Filistinlilerin haklarını korurken, İsrail'in buldozerlerinin altında çiğnenerek katledildi. Bu vesile ile Rachel Corrie'yi de minnetle yad ediyoruz. Filistin davasına sahip çıkan bütün insanlık camiasının onurlu fertlerine saygılarımızı sunuyoruz, hep beraber bu mücadeleyi vereceğiz. Acımız büyüktür ama Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız. Bunlar yaptıklarının hesabını uluslar arası mahkemelerde verecekler" dedi.

İsrail'in İşgali altındaki Filistin'de öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi İzmir'de törenle karşılandı Haber

İsrail'in İşgali altındaki Filistin'de öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi İzmir'de törenle karşılandı

İstanbul'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, burada düzenlenen törenle karşılandı. Törene, Ayşenur'un amcası Yılmaz Eygi, kuzeni Şerif Sarper Eygi ve İzmir Valisi Süleyman Elban’ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Metin Düz, İzmir milletvekilleri ve çeşitli siyasi parti, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Cenaze, tören alanında polis mangası tarafından karşılandı. İzmir İl Müftüsü Sinan Kazancı, törende dualar okudu. Şehit Ayşenur'un cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Törenin ardından, Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Didim'deki törenin ardından 13.30’da defnedilecektir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: ''Bugün de Filistin davasına sahip çıkıyoruz” Cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törenin ardından yaptığı açıklamada, Filistin davasının Türkiye'nin davası olduğunu vurguladı. Özel, “Filistin davası, bütün Türkiye’nin davasıdır. Ama bilhassa solun davasıdır. 1970’lerde nasıl Filistin’in arkasında durduysak, bugün de Filistin davasına sahip çıkıyoruz” dedi. İsrail’in uyguladığı politikaları kınadıklarını ifade eden Özel, “İsrail Devleti’nin uyguladığı devlet terörünü tekrar kınıyoruz. Filistin’e yönelik yapılan saldırılar, uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde protesto edilmelidir” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı" Haber

Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'de keskin nişancı ateşiyle öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, olaya ilişkin detaylı bir inceleme yürütüleceğini ve tüm boyutlarıyla araştırılacağını ifade etti. Biden'dan İsrail'e Tepki: "Sorumluluk Alınmalı" ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için İsrail'in sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Biden, Eygi'nin öldürülmesini “kabul edilemez” olarak nitelendirirken, İsrail'in gelecekte benzer olayların yaşanmaması için daha fazla önlem alması gerektiğini söyledi. Biden, “Ayşenur'un ölümü ile ilgili soruşturmada İsrailli ve Filistinli yetkililerle yakın temas halinde olmaya devam edeceğiz” dedi. Aileden ve Arkadaşlarından Biden'a Tepki Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi, Biden'dan ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir telefon almadıklarını açıklayarak tepki gösterdi. Eygi'nin arkadaşı Hamid Ali, Biden'ın olayı "kaza" olarak nitelendirmesine karşı çıkarken, Eygi'nin ölümünün sorumlularının cezalandırılmasını talep etti. Cenaze Didim'de Defnedilecek İsrail'de keskin nişancı tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde defnedilecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Eygi'nin Pakistan asıllı eşi Hamid Mazhar Ali, annesiyle birlikte Aydın Didim'de taziyeleri kabul etti. Oldukça üzgün olduğu görülen Ali, soruları yanıtsız bıraktı. Eygi'nin cenazesi Türkiye'ye getirilerek Didim'de toprağa verilecek. Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir? Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivisti olan Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da doğdu. ABD'nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde yaşadı. Washington Üniversitesi'nde çift dal yaparak Psikoloji ve Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri bölümlerini 2024 yılı Haziran ayında tamamladı. İnsan hakları ve adalet mücadelesiyle tanınan Eygi, İsrail'de bir keskin nişancı tarafından vurularak hayatını kaybetti.

İsrail Ordusu tarafında başından vurulan Türk aktivistin mezuniyetine Filistin'e bayrağı ile çıktığı görüldü Haber

İsrail Ordusu tarafında başından vurulan Türk aktivistin mezuniyetine Filistin'e bayrağı ile çıktığı görüldü

Washington Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine ‘Özgür Filistin’ yazılı Filistin bayrağı ve kefiye ile katılan Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin'e destek için gittiği Batı Şeria'da İsrail askerlerince vurularak öldürüldü. İsrail'in işgaline karşı Filistin'e destek vermek amacıyla Batı Şeria'ya giden Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerleri tarafından başından vurularak hayatını kaybetti. Kendini Filistin davasına adamış olan Eygi'nin, iki ay önce mezun olduğu Washington Üniversitesi'ndeki törene ‘Özgür Filistin’ yazılı Filistin bayrağı ve kefiye ile katıldığı ortaya çıktı. Eygi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protestolara katılmış, defalarca Filistin için maddi yardımlarda bulunmuştu. Son olarak, Batı Şeria'ya giderek Filistin'e desteğini sahada göstermeyi tercih etti. Son Anlarını Anlatan İtalyan Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin son anlarına tanıklık eden İtalyan aktivist, Eygi'nin hayatını kaybettiği anları anlattı. İsrail'in işgaline karşı direnişe katılan Eygi'nin cesur duruşunu vurgulayan aktivist, Eygi'nin Filistin davasına olan bağlılığının birçok kişiye ilham verdiğini söyledi. Eygi'nin ölümü, uluslararası toplumda gündeme oturdu. Filistin yanlısı aktivistler ve insan hakları savunucuları, İsrail'in işgaline karşı mücadele eden Eygi'nin anısını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.