TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı: "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" mesajları dolandırıcılığa dikkat!

İletişim Başkanlığı, cep telefonlarına ve e-postalara gelen "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" içerikli mesajların dolandırıcılık amacı taşıdığını duyurdu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, vatandaşları resmî bildirimler haricindeki mesajlara karşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı: "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" mesajları dolandırıcılığa dikkat!

İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son günlerde bazı cep telefonlarına ve e-posta adreslerine ulaşan dolandırıcılık içerikli mesajlar hakkında bir uyarı yayınladı. "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" benzeri mesajların ve e-postaların dolandırıcılık amaçlı olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin listelerin ardından, kanunda belirtilen istisnalar dışında hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinde değişiklik yapmadığı vurgulandı. Ayrıca, resmî kurum ve kuruluşların adı ve logolarının kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi.

Açıklamada ayrıca, "Resmî kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar etmeyiniz" uyarısı yapılarak, vatandaşların güvenliği için gereken dikkati göstermeleri çağrısında bulunuldu. Dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçli olmak ve şüpheli durumları yetkililere bildirmek önemle vurgulandı.

İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti mesajları dolandırıcılığa dikkat! 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.