TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

İLKHABER-Gazetesi - Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

MEB'den vakıflara aktarıldığı iddia edilen ödeneklerle ilgili DMM'den açıklama Haber

MEB'den vakıflara aktarıldığı iddia edilen ödeneklerle ilgili DMM'den açıklama

İletişim Başkanlığı, basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan "Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) tarikat ve cemaat vakıflarına 5 milyar 895 milyon 926 bin lira aktardığı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Bu iddiaların kamuoyunu yanıltma amacı taşıdığı ve manipüle edilerek servis edildiği belirtildi. ÖDENEKLER NERELERE AKTARILDI? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Temmuz ayında yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferlerin yer aldığına dikkat çekildi. Bu transferlerin detayları şu şekildedir: Uluslararası Eğitim İş Birlikleri: 31 milyon 727 bin TL, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün “Uluslararası Eğitim İş Birlikleri ve Yurtdışı Eğitim” programı kapsamında dernek, birlik ve UNESCO Türkiye Millî Komisyonu gibi kuruluşlara tahsis edilmiştir. Mesleki ve Teknik Eğitim Destekleri: 364 bin TL, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün “Ortaöğretim” programına ait eğitim hizmetlerine yönelik Mesleki Yeterlilik Kurumu aidat ödemeleri için ayrılmıştır. Memurların Öğle Yemeği Giderleri: 161 milyon 835 bin TL, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Yönetim ve Destek” programı kapsamında, memurların öğle yemeği giderlerine ayrılmıştır. Türkiye Maarif Vakfı Desteği: 5 milyar 702 milyon TL, Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nün “Türkiye Maarif Vakfı Desteği” faaliyetine ödenek olarak ayrılmıştır. Manipülasyon Uyarısı Açıklamada, bu tutarın "tarikat ve cemaat vakıflarına aktarılan kaynak" olarak manipüle edildiği, bu yöndeki haberlerin doğruyu yansıtmadığı vurgulandı. Ayrıca, MEB ile kâr amacı gütmeyen kuruluşlar arasında imzalanan herhangi bir protokolle kaynak aktarımı yapılmadığı belirtildi. Kamuoyunun bu tür dezenformasyonlara itibar etmemesi gerektiği ifade edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Kamu zararı iddiaları doğru değil Haber

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Kamu zararı iddiaları doğru değil

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan ve "2017 yılında yapılan sözleşmelerle kamu zarara uğratıldı." şeklindeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, 2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili şirketlerle yapılan anlaşmaların, herhangi bir kamu zararına yol açmadığı ve tüm işlemlerin Sayıştay denetiminden geçtiği belirtildi. Açıklamada devamla, Türk Lirasının değerinin korunması ve kamu sözleşmelerinde standardizasyonun sağlanması amacıyla, 683 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamındaki kamu kurumlarının yabancı para cinsinden yurtiçi ödeme yükümlülüğü olan alacaklarının, 2 Ocak 2017 tarihinde Merkez Bankası tarafından açıklanan döviz alış kurundan, 31 Aralık 2017 tarihine kadar Türk Lirası olarak tahsil edilebilmesine imkan sağlandığı bilgisi paylaşıldı. Bu çerçevede, ilgili mevzuat doğrultusunda başvuran tüm yatırımcılarla Hazine alacakları için uygulanan faiz oranı esas alınarak ek sözleşmeler yapıldığı vurgulandı. Tüm borçlulardan da o günün kurundan hesaplanarak zamanında ve eksiksiz tahsilat yapıldığı ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu manipülatif açıklamalara karşı dikkatli olmaya ve doğrulanmış bilgilere dayanan bilgilere itibar etmeye çağırdı. Bu haber metni, verilen bilgilerin doğruluğunu vurgulayarak, kamuoyunu aydınlatıcı bir şekilde konuyu aktarmaktadır. İşte açıklamanın tamamı; ''Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “2017 yılında yapılan sözleşmelerle kamu zarara uğratıldı.” iddiası doğru değildir. Bahse konu 2017/13 sayılı Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ilgili şirketlerle yapılan anlaşmalarla ilgili herhangi bir kamu zararı oluşmamış ve tüm işlemler Sayıştay denetiminden geçmiştir. Türk Lirasının değerinin korunması ve kamu sözleşmelerinde standardizasyonun sağlanması amacıyla, 683 sayılı KHK kapsamındaki kamu kurumlarının yabancı para cinsinden yurtiçi ödeme yükümlülüğü olan alacaklarını, borçlunun talebi üzerine 2 Ocak 2017 tarihinde Merkez Bankası tarafından açıklanan döviz alış kurundan, 31 Aralık 2017 tarihine kadar Türk Lirası olarak tahsil edebilmesine imkan sağlanmıştır. Dolayısıyla ilgili mevzuat doğrultusunda başvuran tüm yatırımcılarla Hazine alacakları için uygulanan faiz oranı esas alınarak ek sözleşmeler yapılmıştır. Tüm borçlulardan da bütün alacaklar, o günün kurundan hesaplanarak zamanında ve eksiksiz tahsil edilmiştir. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif açıklamalara itibar etmeyiniz.''

Adana'da dezenformasyonla mücadele kurumlar arası iş birliği protokolü imzalandı Haber

Adana'da dezenformasyonla mücadele kurumlar arası iş birliği protokolü imzalandı

Dezenformasyona karşı daha az dirençli olan ve sosyal medyaya en fazla maruz kalan gençleri bilgilendirmek ve toplumun genelinde farkındalık uyandırmak, medya okur yazarlığını yaygınlaştırmak ve dezenformasyonla mücadele etmek amacıyla hazırlanan Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimleri Projesi kapsamındaki işbirliği protokolünün imza töreni, Vali Yavuz Selim Köşger, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden uzmanı Ümmühan Yücel'in katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Törende katılımcılara, Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin hazırladığı, "Dezenformasyon Bülteni Filistin Özel" ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki dezenformasyonu anlatan "Deprem Dezenformasyon" bültenleri verildi. Vali Köşger, törende çok önemli bir protokole imza attıklarını söyledi. Dezenformasyonun çağın sıkıntılarından biri olduğunu belirten Köşger, İletişim Başkanlığının bu konudaki gayretlerini takdir ettiklerini, protokolle taşrada valiliklerin, kurumlar düzeyinde işbirliği içerisinde dezenformasyonla mücadele edeceğini söyledi.  "Farkındalığın artırması bizim en büyük hedefimiz" Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uzmanı Ümmühan Yücel, törenin ardından gazetecilere, dezenformasyonun, Dünya Ekonomik Forumu'nun küresel risk raporuna göre gelecek 2 yıl içerisinde bir numaralı küresel risk olarak adlandırıldığını belirtti. Özellikle yapay zeka teknolojilerinin gelişmesiyle dezenformasyonun üretim ve yayılmasının da hız kazandığını ifade eden Yücel, şunları kaydetti: "Bu anlamda bireysel farkındalığın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Elbette uluslararası düzeyde yapılacak işbirlikleri, kanuni düzenlemeler, dezenformasyonla mücadelenin bir ayağı ama bireysel bazda farkındalığın artırılması dezenformasyonla mücadelenin çok önemli bir boyutu olarak değerlendiriliyor. Bu anlamda biz de Dezenformasyonla Mücadele Merkezi olarak İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüklerimizle birlikte ve diğer kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde dezenformasyon hakkında bireysel farkındalığı artırıcı etkinlikler yapıyor, protokoller imzalıyoruz. Eğiticilerimize mücadele eğitimi veriyoruz. Eğitimcilerimiz de sahada, kamu kurumlarında öğrencilerimize, gençlere dezenformasyonla mücadele eğitimleri veriyorlar. Farkındalığın artırması bizim en büyük hedefimiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.