TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İBB'den borç iddialarına yanıt: Belediyenin borcu yok, şirketlerin borcu var!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3,3 milyar lira borcu olduğunu açıklamasının ardından İBB'den yanıt geldi. Belediye, vergi ve SGK borcu bulunmadığını, SGK borcunun ise daha düşük olduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
İBB'den borç iddialarına yanıt: Belediyenin borcu yok, şirketlerin borcu var!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) SGK'ya 3,3 milyar lira borcu olduğunu açıklamasının ardından İBB'den konuya ilişkin bir açıklama geldi. Belediye, Bakan'ın açıklamalarını doğrulamazken, şirketlerinin SGK borçlarına dair farklı bir rakam verdi.

İBB'nin yaptığı açıklamada, belediyenin kendisinin herhangi bir vergi veya SGK borcu bulunmadığı vurgulandı. Ancak, İBB şirketlerinin toplam SGK borcunun yaklaşık 2,4 milyar TL olduğu belirtildi. Bu rakam, dolar bazında yaklaşık 72,7 milyon dolara denk geliyor.

2019'DAN BU YANA BORÇTA ARTIŞ

Açıklamada, 2019 yılında göreve geldiklerinde devraldıkları SGK borcunun 361 milyon TL (yaklaşık 63,3 milyon dolar) olduğunu ve personel sayısı 20 bin artmasına rağmen gecikmiş borcun sadece 9 milyon dolar arttığı ifade edildi. Bu durum, İBB yönetiminin borçlarla mücadele ettiğine dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

İKİ TARAF ARASINDA ÇELİŞKİ

Bakan Işıkhan'ın açıklaması ile İBB'nin açıklaması arasında önemli bir fark bulunuyor. Bakan, belediyenin borcunun 3,3 milyar TL olduğunu söylerken, İBB ise bu rakamın şirketlerin toplam borcu olduğunu ve belediyenin kendisinin borcu olmadığını belirtiyor. Bu durum, konuyla ilgili yeni tartışmalara neden olabilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.