TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransız sinema efsanesi Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti

Fransız sinemasının unutulmaz isimlerinden Alain Delon, 88 yaşında hayata veda etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
Fransız sinema efsanesi Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti

Fransız sinemasının unutulmaz isimlerinden Alain Delon, 88 yaşında hayata veda etti. Üç çocuğunun AFP ajansına yaptığı açıklamaya göre Delon, uzun süredir mücadele ettiği hastalık sonucu Fransa'nın Douchy kentindeki evinde, ailesinin yanında huzur içinde yaşamını yitirdi. Delon'un vefatı, sinema dünyasında derin bir üzüntüyle karşılandı.

alain delon öldü

Delon'un çocukları Alain Fabien, Anouchka ve Anthony tarafından yapılan açıklamada, "Babamızın vefatını duyurmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. Babamız, köpeği Loubo'nun da yanındaydı" ifadeleri yer aldı. Aile, bu zor dönemde mahremiyet talebinde bulundu.

2019 yılında felç geçiren Delon'un sağlık durumu, son yıllarda giderek kötüleşmişti. Fransız medyası, aktörün başka bir ciddi sağlık sorunu daha yaşadığını bildirmişti.

alain delon kimdir

Ancak Delon'un vefatı öncesinde çocukları arasında yaşanan miras kavgası, sık sık gündeme gelmişti. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien, kız kardeşleri Anouchka'nın babalarını manipüle ettiğini ve sağlık durumunu gizlediğini iddia etmişti. Anouchka ise, kardeşlerinin babalarının hayatını tehlikeye attığını ve İsviçre'ye taşınmalarını engellediklerini öne sürüyordu. Aile içinde yaşanan bu gerginlik, hakaret, suçlama ve gizli kayıtların basına yansıdığı bir yasal mücadeleye dönüşmüştü.

Alain Delon, kamuoyu önünde son kez 2019 yılındaki Cannes Film Festivali'nde, kendisine verilen Fahri Altın Palmiye ödülünü alırken görülmüştü. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.