TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital Bankacılıkta hızlı yükseliş: Müşteri sayısı 114 milyona ulaştı

Mobil ve dijital bankacılık kullanıcı sayısı hızla artarken, Türkiye'deki toplam aktif dijital bankacılık müşteri sayısı bir önceki yıla göre 14 milyon artarak 114 milyona yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
Dijital Bankacılıkta hızlı yükseliş: Müşteri sayısı 114 milyona ulaştı

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, Ocak-Mart 2024 döneminde aktif dijital bankacılık müşteri sayısı 113 milyon 630 bine ulaştı. Bu kullanıcıların büyük çoğunluğu mobil bankacılığı tercih ediyor.

MOBİL BANKACILIK ÖNE ÇIKIYOR

Verilere göre, dijital bankacılık kullanıcılarının 102 milyon 612 bini sadece mobil bankacılık işlemi yaparken, sadece internet bankacılığı kullananların sayısı 1 milyon 671 bin. Hem internet hem mobil bankacılık kullananların sayısı ise 9 milyon 347 bin kişi.

Bireysel kullanıcılar arasında da mobil bankacılık öne çıkıyor. Ocak-Mart 2024 döneminde en az bir kez giriş işlemi yapmış 109 milyon aktif bireysel dijital bankacılık müşterisinden 100 milyonu sadece mobil bankacılık kullanmış.

DİJİTAL BANKACILIKTA ORTA YAŞ GRUBU ÖNDE

Dijital bankacılık kullanıcılarının yaş gruplarına göre dağılımına bakıldığında, 36-55 yaş aralığının açık ara önde olduğu görülüyor. Bu yaş grubunda 43 milyon 558 bin kişi dijital bankacılık kullanıyor. Onları 29 milyon kişi ile 26-35 yaş grubu ve 20 milyon kişi ile 18-25 yaş grubu takip ediyor.

ŞUBE KAVRAMI ORTADAN KALKACAK MI?

Encazip.com kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım, dijital bankacılığın yükselişinin bankacılık sektöründe önemli değişikliklere yol açacağını belirtiyor. Kırım, "Hem geleneksel bankaların şubelerinin yavaş yavaş azalacağını, hem de şubesi olmayan dijital bankaların giderek yaygınlaşacağını" öngörüyor.

Kırım ayrıca, dijital bankacılığın yaygınlaşmasının bankaların giderlerini düşüreceğini ve bunun da tüketicilere kredi faizlerinde düşüş, mevduat faizlerinde ise yükseliş olarak yansıyabileceğini ifade ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.