TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ve Fransa liderleriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptığı görüşmelerde ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konuları ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 10:05
Kaynak: İGFA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ve Fransa liderleriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Başkanlıktan aktarılan bilgiye göre, görüşmede Türkiye ve İngiltere ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde Türkiye ile İngiltere ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için yeni adımlar atılabileceğini ve ilişkilerdeki olumlu seyrin artarak devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer'ı yeni görevi için bir kez daha kutladı.

MACRON İLE GÖRÜŞME: TÜRKİYE-FRANSA İLİŞKİLERİ VE KÜRESEL KONULAR

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Fransa ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları gibi bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Fransa ilişkilerinin her alanda artırılmasının önemine değinirken, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılmasının gerekli olduğunu vurguladı ve bu konuda destek beklentisini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere ve Fransa liderleriyle görüştü 2

israil-filistin meselesi: barış için batılı ülkelerden teşvik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede ayrıca, İsrail'in ateşkes konusunda Batılı ülkeler tarafından teşvik edilmesinin bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını, Fransa'nın da bu noktada somut adım atmasının yararlı olacağını söyledi.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.