TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova Havalimanı ne zaman açılıyor? Şakirpaşa Havalimanı kapanacak mı?

Çukurova Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Şakirpaşa Havalimanı'nın kapanıp kapanmayacağı merak konusu oldu. Peki Çukurova Havalimanı ne zaman açılacak? Şakirpaşa Havalimanı kapanıyor mu? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
Çukurova Havalimanı ne zaman açılıyor? Şakirpaşa Havalimanı kapanacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın açılışına dair açıklamalarda bulundu.

Çukurova Havalimanı ne zaman açılıyor? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çukurova Havalimanı'nın yap-işlet-devret modeliyle ve kamu kaynağı kullanmadan, yaklaşık 244,5 milyon euroluk bir yatırımla hayata geçirildiğini belirtti. Bu yatırımın 25 yıl içerisinde 297 milyon 100 bin euro kira bedeli sağlayacağını ifade etti.

8 Milyon Yolcu Kapasitesi

800 hektar üzerine inşa edilen havalimanının yıllık 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova'ya hizmet edecek havalimanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Ağustos'ta hizmete açılacak." dedi.

Stratejik Konum ve Hedefler

Türkiye'nin, 4 saatlik uçuş süresiyle, 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, 2053 hedeflerinin aktif havalimanı sayısını 61'e çıkarmak olduğunu kaydetti. Çukurova Havalimanı'nın CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki pistine en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceğini belirtti.

çukurova havalimanı

Bölgenin ve Ülkenin Turizmine ve Ticaretine Katkı

Uraloğlu, "8 milyon yolcu kapasitesiyle Çukurova Havalimanı'mız hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacak, Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hub'ı ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak. Çukurova Havalimanı'mızdaki kargo trafiğinin de ticaret hacmini 2 katına çıkaracağını öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

Modern Altyapı

Havalimanında 110 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binası, 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu bulunduğunu açıkladı.

İstihdam ve Ekonomik Fırsatlar

Çukurova Havalimanı sayesinde bölgede ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Uraloğlu, havalimanının Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

Havalimanının faaliyete geçmesiyle bölgenin uluslararası ticaretteki rolünün daha da güçleneceğini vurgulayan Uraloğlu, "Çukurova Havalimanı'mızla daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşınacak, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonu kolaylaşacak. Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmalarını ve ihracat potansiyellerini artırmalarını sağlayacak." dedi.

Çukurova Havalimanı Nerede?

Çukurova Uluslararası Havalimanı Türkiye'nin Mersin ilinin Tarsus ilçesinin Karsavran Mahallesi yakınlarında uluslararası uçuşlar yapılacak bir havalimanıdır. Adana, Mersin ve Osmaniye illerine hizmet verecek olan havalimanının yapım ihalesi 15 Aralık 2011'de gerçekleştirildi.

Şakirpaşa Havalimanı kapaacak mı?

Bakan Uraloğlu, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmasıyla ilgili kesin bir karar olmadığını belirterek, havalimanının hem ticari uçuşlara hem de eğitim faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.