TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çağla Tuğaltay olayı nedir? 24 yıl sonra hala çözülemedi!

5 Haziran 2000 tarihinde İstanbul’un Fulya semtinde yaşanan ve tüm Türkiye'yi derinden sarsan Çağla Tuğaltay cinayeti, 24 yıl geçmesine rağmen hâlâ aydınlatılamadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
Çağla Tuğaltay olayı nedir? 24 yıl sonra hala çözülemedi!

5 Haziran 2000 tarihinde İstanbul’un Fulya semtinde yaşanan ve tüm Türkiye'yi derinden sarsan Çağla Tuğaltay cinayeti, 24 yıl geçmesine rağmen hâlâ aydınlatılamadı. 15 yaşındaki lise öğrencisi Çağla, ailesi evde yokken, katil ya da katilleri tarafından acımasızca canına kast edildi. Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırarak uzun süre gündemde kaldı.

çağla tuğaltay

Çağla Tuğaltay olayı nedir?

Çağla, okuldan döndüğü saatte evine girdiğinde, kendisini takip eden saldırganlar tarafından bıçak tehdidiyle içeri alınarak mutfakta vahşice katledildi. Cinayet sonrası yapılan incelemelerde, mutfakta 3 parmak izi tespit edilse de, bu izlerin sahibi hiçbir zaman bulunamadı.

Yıllar içinde soruşturma devam etse de, olayın aydınlatılmasına dair somut bir adım atılamadı. 2013 yılında yapılan yeni DNA incelemeleri, apartman koridorunda bulunan bir kan lekesinin ve Çağla'nın tırnakları arasındaki DNA örneğinin erkeğe ait olduğunu ortaya koydu. Bu bulgular, soruşturma için önemli bir gelişme olsa da, faillerin kimliği hâlâ belirsizliğini koruyor.

çağla tuğaltay olayı nedir

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.