TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu da oldu! İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde Konuştu

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde konuşurken protestolarla karşılandı. Kongre üyelerinden bazıları konuşmayı boykot etti. Güvenlik önlemleri artırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
Bu da oldu! İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde Konuştu

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC'de ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma öncesinde ayakta alkışlandı. Netanyahu'nun konuşması, Kongre'de yoğun bir protesto atmosferi içinde gerçekleşti.

Protestolar Eşliğinde Kongre Konuşması

Konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi, Başbakan Netanyahu'yu ve savaş karşıtı pankartlar taşıyarak protesto etti. Göstericiler, Netanyahu'ya yönelik tepkilerini dile getirirken, Kongre binası çevresinde polis müdahaleleri de yaşandı.

Netanyahu'nun Açıklamalarından Öne Çıkanlar

Netanyahu, ABD Kongresi'ndeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bana bu onuru verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Orta Doğu'da İran'ın terörü İsrail'i ve ABD'yi hedef alıyor. Bu, medeniyetle barbarlık arasındaki bir çatışmadır."
"7 Ekim, sonsuza kadar kötü anacağımız bir gün. Hamas teröristleri İsrail topraklarına girdi ve 1200 kişiyi katletti. İsrail, bu saldırganlara karşı mücadele etmeye devam edecektir."
"Rehinelerin serbest bırakılması için aktif olarak çaba sarf ediyoruz. Başkan Biden'a bu konuda gösterdiği çabalar için teşekkür ediyorum."

ABD Kongresi'nde Boykot ve Tepkiler

Netanyahu'nun konuşması, ABD Kongresi'nde bazı üyeler tarafından boykot edildi. 10'a yakın senatör ve yaklaşık 30 Temsilciler Meclisi üyesinin konuşmaya katılmayacağı belirtildi. Boykot edenler arasında bağımsız Bernie Sanders ve Demokrat senatörler Patty Murray, Elizabeth Warren, Chris Van Hollen, Brian Schatz, Jeff Merkley, Dick Durbin, Tim Kaine ve Peter Welch yer aldı.

Temsilciler Meclisi üyelerinden İlhan Omar, Rashida Tlaib, Jamaal Bowman ve Alexandria Ocasio-Cortez'in de aralarında bulunduğu 28 Demokrat üye konuşmaya katılmadı.

netanyahu abd

Kongre'de Artan Güvenlik Önlemleri

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson, üyelerine gönderdiği mektupta, Netanyahu'nun konuşması sırasında polis mevcudiyetinin artırılacağını belirtti ve herhangi bir engelleme girişimine karşı "sıfır hoşgörü politikası" uygulanacağını vurguladı.

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma, hem içeride hem de dışarıda yoğun tepkilere yol açarken, protestolar ve boykotlar konuşmanın önüne geçti. Netanyahu, konuşmasında İsrail'in güvenliğine ve rehinelerin kurtarılmasına odaklanarak ABD'nin desteğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.