TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birçok eylem katılan 4 terörist Van’da etkisiz hale getirdi

Şırnak'ta paramotor kullanarak eylem hazırlığında olan ve etkisiz hale getirilen 4 teröristin kimlikleri belirlendi. Kırmızı listede yer alan Veysel Sevinç ve diğer teröristlerin, 22 farklı saldırıya katıldıkları tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 17:24
Kaynak: Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak’ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde etkisiz hale getirilen 4 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubunun kimliklerinin tespit edildiğini duyurdu. Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan parmak izi eşleşmesi ve DNA testleri sonucunda, teröristlerin kimlikleri belirlenerek kamuoyuna açıklandı.

Kimlikleri Açıklanan Teröristler

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Kırmızı kategoride aranan Serhat Patnos (kod adı Veysel Sevinç), Gri kategoride aranan Hebat (kod adı Reşit Çevik) ile Barış Kartal ve Serhat Güzel isimli teröristler yer alıyor.

van terörist

13 Güvenlik Görevlisi Şehit Edildi

Etkisiz hale getirilen bu teröristlerin, 13 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 39 güvenlik görevlisi ve 6 sivil vatandaşın yaralanmasına sebep olan toplam 22 eyleme katıldıkları belirlendi. Bakanlık, özellikle 2015 ve 2019 yılları arasında Şırnak ili ve çevresinde gerçekleştirilen birçok silahlı saldırı ve el yapımı patlayıcı (EYP) saldırısında bu teröristlerin aktif rol oynadığını tespit etti.

Bu teröristlerin, 13 Ocak 2015’te Şırnak Uludere’de 1 güvenlik görevlisinin şehit edildiği olaydan, 20 Ekim 2019’da 1 güvenlik komutanı ve 6 sivil vatandaşın yaralandığı saldırıya kadar birçok hain saldırıya katıldıkları belirlendi.

Terörle Mücadele Kararlılıkla Devam Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma birimlerinin terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiğini belirten Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne karşı operasyonların aralıksız süreceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.