TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binance’ın İsrail talimatıyla Filistinli kullanıcıların tüm varlıklarına el koyduğu iddia edildi

Noones CEO’su Ray Youssef’in iddiasına göre Türkiye'de de faaliyet gösteren kripto para borsası Binance’in, İsrail'in talebi üzerine Filistinli kullanıcılara ait tüm varlıklara el koyduğu öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
Binance’ın İsrail talimatıyla Filistinli kullanıcıların tüm varlıklarına el koyduğu iddia edildi

Noones P2P platformunun CEO’su Ray Youssef, Binance’in İsrailli yetkililerin talimatıyla Filistinli kullanıcıların kripto hesaplarını dondurduğunu iddia etti. 

İddiaların Arka Planı

Ray Youssef, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Binance’in İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) talebi üzerine “tüm Filistinlilerin fonlarına el koyduğunu” öne sürdü. Youssef, Binance’in etkilenen kullanıcılara fonlarını iade etmediğini ve itirazları kabul etmediğini ifade etti. İddiaların merkezinde, Gazze merkezli Dubai Exchange Company isimli bir örgütten fon aldığı öne sürülen kripto para cüzdanları bulunuyor. Bu örgüt, 2022’de İsrail tarafından terörist bir grup olarak işaretlenmişti.

Binance ve İsrail Yetkilileri'nden Açıklama Yok

Binance ve İsrail yetkilileri, konu hakkında herhangi bir kamuoyu açıklaması yapmadı. Binance, Filistinli kullanıcıların itirazlarına, İsrail Ulusal Terörle Mücadele Finansmanı Bürosu’ndan Paul Landes imzalı Kasım 2023 tarihli bir mektubu referans göstererek yanıt verdi. Mektupta, terör örgütlerine ait mallara geçici olarak el konulması terörle mücadele yasalarına dayandırılarak gerekçelendirildi.

Ray Youssef, merkezi borsaların dijital varlık depolama konusunda güvenli platformlar olmaktan çıkıp “hükümet muhbirleri” haline geldiği yönündeki endişelerini dile getirdi. Youssef, Binance’in Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki kullanıcı bilgilerini İsrail Savunma Kuvvetleri’ne sızdırdığını iddia ederek, bu durumun kullanıcı güvenini ciddi şekilde ihlal edebileceğini vurguladı.

Geçmişteki Olaylar

Ekim 2023’te, İsrail yetkililerinin Hamas tarafından bağış toplamak için kullanıldığı iddia edilen kripto para hesaplarını dondurduğu bildirilmişti. Ayrıca, Nisan 2023’te İsrail makamları, Hamas ve IŞİD ile bağlantılı olduğu iddia edilen 190 Binance hesabına el koymuştu. Tether için de benzer bir durum yaşanmış, İsrail ve Ukrayna’daki terörist faaliyetlerle bağlantılı olduğu iddia edilen 32 kripto adresi dondurulmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.