TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinan Ateş suikastı davası başladı: İlk duruşmada gergin anlar

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin dava bugün başladı. Ayşe Ateş çelik yelekli koruma ile duruşmaya katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
Sinan Ateş suikastı davası başladı: İlk duruşmada gergin anlar

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün Sincan Cezaevi’nde başladı. Duruşma öncesi ve sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

AYŞE ATEŞ DURUŞMAYA ÇELİK YELEK GİYDİRİLEREK GETİRİLDİ

Ayşe Ateş, duruşmaya 5 polis eşliğinde ve çelik yelek giydirilerek getirildi. Çevrede yüzlerce polis görev yaparken, salonda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yer aldı. Ayşe Ateş'in yanında oturan Özel ve Kılıçdaroğlu, adaletin tecelli etmesi için davayı yakından takip edeceklerini belirttiler.

sinan ateş davası

MAHKEME BAŞKANINDAN UYARI

Duruşmanın başında mahkeme başkanı, taraflara herhangi bir provokasyon ve laf atma olayının olmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Mahkeme başkanı, "Bırakın işimizi yapalım. Tahrik etmeye çalışanlar olabilir. Meseleyi şahsileştirmeyin," dedi.

DOĞUKAN ÇEP 'BAY KEMAL NEREDE?' DİYE BAĞIRDI

Davanın kilit isimlerinden Doğukan Çep, salondan çıkarıldığı sırada "Bay Kemal nerede?" diye bağırdı. Mahkeme başkanının uyarılarının ardından Çep, duruşma salonuna geri getirildi.

MHP'NİN KATILIM TALEBİNE RET

MHP avukatları, davaya katılma talebinde bulundu ancak savcı, "suçtan doğrudan zarar görmedikleri" gerekçesiyle bu talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme, MHP'nin suçtan zarar gören sıfatı bulunmadığı gerekçesiyle katılma talebini oy birliğiyle reddetti.

TETİKÇİ ERAY ÖZYAĞCI, MAHKEMEDE SÖZLERİNİ İNKAR ETTİ

Tetikçi Eray Özyağcı, ifadesinde "Doğukan Abi" dediği Doğukan Çep'in kendisini Sinan Ateş'i vurmak için Ankara'ya gönderdiğini söyledi. Ancak, polislerin kimliklerini göstererek geçtiği iddiasını mahkemede inkar ederek "Uydurdum" dedi.

AYŞE ATEŞ DURUŞMA ÖNCESİNDE KONUŞTU

Ayşe Ateş, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, eksik delillerin tamamlanmasını ve yeni tam bir iddianame hazırlanmasını talep etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede adaletin hızlı bir şekilde geleceği sözünü aldığını belirten Ateş, "Bu cinayetin emniyet ve yargı ayağı vardır, hiç şüphem yok. Bugünden sonra o karanlık bu dosyanın üzerinden çekilsin ve adil bir yargılama yapılsın," dedi.

SİNAN ATEŞ KİMDİR, NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

1984 yılında Balıkesir'de doğan Sinan Ateş, Bursa'da büyüdü ve lise yıllarından itibaren Ülkü Ocakları içerisinde yer aldı. 2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na atanan Ateş, ertesi yıl Devlet Bahçeli tarafından görevden alındı. 30 Aralık 2022'de Ankara'da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. MHP ve Ülkü Ocakları, cinayet sonrası herhangi bir taziye mesajı yayımlamadı.

İDDİANAME NİÇİN ELEŞTİRİLDİ?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 145 sayfalık iddianame, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ve birçok siyasi partinin tepkisini çekti. Ayşe Ateş, iddianamenin eksik ve yetersiz olduğunu belirterek asıl faillerin korunduğunu söyledi. İddianamede, cinayetin neden işlendiği ve azmettiricilerin kimler olduğuna ilişkin bilgi yer almadı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN FOTOĞRAFLI PAYLAŞIM

CHP lideri Özgür Özel, duruşma salonundan Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş ile fotoğraf paylaşarak, "Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikasti davasını Sincan'da takip ediyoruz. Adalet tecelli edene kadar bu davanın takipçisi olacağız," ifadelerini kullandı.

sinan ateş davası

GÖRÜŞLER VE BEKLENTİLER

Davanın ilk duruşması, geniş bir izleyici kitlesi ve yoğun güvenlik önlemleriyle başladı. Ayşe Ateş ve ailesi, adaletin tecelli etmesini beklerken, duruşmanın sonucu kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.