TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırıkkale'de "Gökyüzü Gözlem" etkinliği: öğrenciler Ay'ı teleskopla inceledi

Kırıkkale Belediyesi'nin düzenlediği "gökyüzü gözlem" etkinliğine katılan yüzlerce öğrenci, teleskopla Ay'ın yüzeyini gözlemleyerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Veliler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 09:08
Kaynak: İHA
Kırıkkale'de "Gökyüzü Gözlem" etkinliği: öğrenciler Ay'ı teleskopla inceledi

Kırıkkale Belediyesi tarafından Bilim Merkezi'nde düzenlenen "gökyüzü gözlem" etkinliği, öğrenci ve velilerden büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında yüzlerce katılımcı, dolunayın büyüleyici görüntüsünü teleskopla yakından inceleme fırsatı buldu. Teleskop başında uzun kuyruklar oluşturan katılımcılar, heyecanla Ay'ın yüzeyindeki detayları gözlemledi. Gece yarısına kadar süren etkinlikte çocuklara balon, velilere ise çeşitli hediyeler verildi.

"KATILIM OLDUKÇA YOĞUNDU"

Belediye Başkanı Ahmet Önal, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, katılımın yoğunluğuna dikkat çekti. Önal, "Bugün burada anneler, babalar ve çocuklarımızla birlikte bir 'bilim gecesi' düzenledik. Çocuklarımız Ay'ı gözlemledi, kraterleri inceledi. Yüzlerce öğrencimiz buradaydı. Ayrıca bir bilim gösterisi de gerçekleştirdik. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Harika bir gündü, devamı da gelecek," ifadelerini kullandı.

Kırıkkale'de Gökyüzü Gözlem etkinliği öğrenciler Ay'ı teleskopla inceledi 2

VELİLERDEN TEŞEKKÜR

Etkinliğe çocuklarıyla katılan Salih Uçu, "Çocuklar Ay’ı görmek için çok hevesliydi. Biz de bu fırsatı kaçırmak istemedik. Kraterleri görmek oldukça etkileyiciydi. Belediye başkanımıza teşekkür ederiz," şeklinde konuştu.

Kırıkkale'de Gökyüzü Gözlem etkinliği öğrenciler Ay'ı teleskopla inceledi 3

Esma Uçu ise, "Ay’ın üzerindeki kraterleri görmek inanılmazdı. Böyle bir deneyim yaşamak çok güzeldi," diye duygularını paylaştı.

ETKİNLİK HEM ÖĞRETİCİ HEM EĞLENCELİ OLDU

Kırıkkale'de Gökyüzü Gözlem etkinliği öğrenciler Ay'ı teleskopla inceledi 4

Etkinliğin faydalı geçtiğini belirten Şeyma Aydoğdu, "Bugünkü gözlem etkinliği hem çocuklar hem de veliler için çok öğretici oldu," dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.