TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Instagram'a erişim engeli kaldırılıyor! Bakan Uraloğlu: 21.30'da erişim engeli kaldırılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından katalog suçlar çerçevesindeki taleplerin karşılanacağı ve kullanıcı sansürü konusunda ortak çalışma yapılacağı yönünde anlaşmaya varıldığını belirterek, saat 21.30 itibariyle erişim engelinin kaldırılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 20:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 20:39
Kaynak: Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’a uygulanan erişim engelinin kaldırılacağını duyurdu. Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile yürütülen görüşmeler sonucunda, Türkiye'nin taleplerinin karşılanacağına dair güvence alındığını ve saat 21.30 itibariyle platformun yeniden erişime açılacağını bildirdi.

ERİŞİM ENGELİ NEDEN GETİRİLMİŞTİ?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2 Ağustos tarihinde, katalog suçları çerçevesindeki taleplerinin karşılanmaması nedeniyle sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli uygulamıştı. Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının Türkiye’nin kanunlarına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.

INSTAGRAM İLE YAPILAN GÖRÜŞMELERİN SONUCU

Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Türkiye’nin taleplerinin karşılanacağı ve kullanıcı sansürü konusunda ortak bir çalışma yapılması hususunda anlaşmaya varıldığını belirtti. Bu gelişmeler doğrultusunda, saat 21.30 itibariyle Instagram’a erişim engelinin kaldırılacağı açıklandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.