TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da Narin Güran için adalet talep edildi

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne dikkat çekmek için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada, çocuk ölümlerine karşı etkin bir adalet talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 11:04
Kaynak: Meryem Ünal

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için bir araya geldi. İnönü Parkı’nda toplanan grup, sloganlarla Atatürk Parkı’na kadar yürüyüş düzenledi ve ardından basın açıklaması yaptı. Helin Kaya’nın yaptığı açıklamada, Narin’in ölümüyle birlikte ülkede bir şekilde kaybolan çocuklar meselesine dikkat çekilerek, adaletin sağlanması talep edildi.

“Yastayız ancak isyandayız da”

Helin Kaya, “21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra bir dere yatağında bulundu. Bu dere yatağının daha önce defalarca arandığı ve Narin’in evine yalnızca 2-3 kilometre uzaklıkta olduğu bilgisi kamuoyuna yansıdı. 8 yaşındaki Narin’in ölümü münferit bir olay değil küçük ve herkesin birbirini tanıdığı bir köyde organize işlenen bir cinayettir. Yastayız ancak isyandayız da!” şeklinde konuştu.

Narin Güran

“Acımız büyük, üzüntülüyüz, öfkeliyiz”

Kaya yaptığı açıklamada Narin’in diğer çocuklar gibi hayattan koparıldığına değinerek şunları söyledi: “Narin, yaşam hakkını elinden alan acımasız ve vahşi karanlık bir sürece kurban edilmiştir; Eylül gibi, Leyla gibi, Irmak gibi, Müslime gibi ve kayıp olup akıbetleri hala belli olmayan binlerce çocuk gibi. Ne yazık ki bu ülkede çocukların, kadınların, işçilerin katledilmeği tek bir gün bile yok! Acımız büyük, üzüntülüyüz, öfkeliyiz!”

Narin Güran

“2008 ve 2016 yılları arasında kaybolan çocuk sayısı 104 bin 531”

Helin Kaya basın açıklamasında 2016 yılındaki TÜİK verilerine değindi. Helin, “2016 yılından bu yana kayıp çocuk verisi açıklamayan TÜİK’in  verilerine göre Türkiye'de hakkında resmi olarak kayıp müracaatı yapılan ve güvenlik birimleri ya da vatandaşlar tarafından bulunarak güvenlik birimlerine getirilen çocuk sayısı 2008 ve 2016 yılları arasında 104 bin 531’dir. Buna göre belirtilen tarih aralığında yılda ortalama 10 bin, günde 32 çocuk kaybolmuştur” diye ifade etti. 

Narin Güran

“Narin için adalet sağlanana kadar başta çocuk ve kadın kurumları olmak üzere tüm hakları dayanışmaya davet ediyoruz”

Kaya, “Narin Güran’ın faillerinin bulunması ve cezalandırılmaları için ivedilikle etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmelidir. Tüm soruların ve şüphelerin aydınlığa kavuşturulması gerekmektedir. Narin Güran’ı saygıyla anıyor bu suça ortak olan herkes hesap verene kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Narin için adalet sağlanana kadar başta çocuk ve kadın kurumları olmak üzere tüm hakları dayanışmaya davet ediyoruz” dedi.

Narin Güran

Basın açıklaması bittikten sonra Narin için 5 dakika oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.