TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanlığı vatandaşı uyardı: Konut Kredisi kullanırken dikkat!

Ticaret Bakanlığı, konut kredisi alırken vatandaşları bankaların yasalara uygun olmayan uygulamalarına karşı uyardı. Hayat sigortası dayatması ve erken ödeme tazminatı gibi konularda dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 12:40
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Ticaret Bakanlığı vatandaşı uyardı: Konut Kredisi kullanırken dikkat!

Milyonlarca vatandaş, ev sahibi olabilmek için kredi başvurusunda bulunuyor. Ancak bankaların kredi verirken bazı yasalara aykırı uygulamalarda bulunduğu görülüyor. Ticaret Bakanlığı, konut kredileriyle ilgili olarak bankaların ve kredi kullanacakların uyması gereken kuralları belirledi.

konut kredisi

Ticaret Bakanlığı, bu konuda bankaların sorumluluklarını detaylı bir şekilde belirledi. İşte dikkat edilmesi gereken maddeler:

Ticaret Bakanlığı, bankaların konut kredisi kullanacak vatandaşları yasalara aykırı uygulamalara karşı uyardı. Bankaların bazı durumlarda tüketicilere dayattığı hayat sigortası yapma şartı, erken ödeme tazminatı talebi gibi hususlara dikkat çekti

Bakanlık, konut finansmanı sözleşmeleri kapsamında bankaların ve tüketicilerin uyması gereken kuralları belirlemiştir. Tüketicilerin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamayacağı, ayrıca hayat sigortası yapmaya zorlanamayacakları belirtilmiştir. Bankaların kredi verirken fatura ödeme talimatı alma şartının yasalara aykırı olduğu ifade edilmiştir.

Ayrıca, tüketicinin kredi taksitlerini ödemede temerrüte düşmesi durumunda bankanın kalan borcun tamamını talep edebilmesi için tüketiciye en az 30 gün süre vermesi gerektiği vurgulanmıştır. Konut kredisi erken ödemelerinde bankaların talep edebileceği erken ödeme tazminatının yasal sınırlarına da değinilmiştir.

Bakanlık, vatandaşların bu tür yasalara aykırı durumlarla karşılaşmaları halinde Tüketici Hakem Heyetleri'ne başvurabileceklerini ve şikayetlerini kolayca iletebileceklerini belirtmiştir. Tüketicilerin e-Devlet üzerinden başvuru yapma imkanı bulunabilecekleride belirtilmiştir.

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.