TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Semt pazarını aratmayan Yüreğir Devlet Hastanesi girişinde trafik çilesi

Adana'daki Yüreğir Devlet Hastanesi’nin girişi, son günlerde adeta bir semt pazarını andırıyor. Yoğun trafiğin neden olduğu sıkışıklık, acil durumlarda ambulansların geçişini bile zorlaştırıyor. Tedavi amacıyla hastaneye gelen vatandaşlar, sorunun çözümünü bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 11:25
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Semt pazarını aratmayan Yüreğir Devlet Hastanesi girişinde trafik çilesi

Adana'nın merkez ilçesinde şifa dağıtan Yüreğir Devlet Hastanesi'nin girişi, yoğun trafik nedeniyle son günlerde tıkanıyor. Her gün yüzlerce hastanın geldiği hastane girişindeki yol kenarı ile refüjlere park edilen araçlar, yolu tıkıyor. Otopark sıkıntısı nedeniyle özel araçların park edildiği hastane girişindeki yol kenarlarında satıcıların araçlarını park ederek burada süt ürünleri, meyve ve giysi satışı yapmaları da, yaşanan trafik çilesinin artmasına neden oluyor. 

Her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı bu yollarda park eden araçlar ve duraklamalar nedeniyle trafik akışı durma noktasına geliyor. Özellikle hastaneye acil olarak gelen hasta yakınları, zamanla yarışırken bu karmaşa içinde sıkıntılı anlar yaşıyor. Durumun ciddiyeti, sağlık hizmetlerinin sunumunu da olumsuz etkiliyor.

Trafik sıkışıklığı, ambulansların acil durumlarda geçişlerinde de ciddi sorunlara yol açarken, hastalar ve hasta yakınları büyük mağduriyetle karşı karşıya kalıyor. Yetkililerin, duruma acil müdahale etmesi bekleniyor.

Tedavi olmak amacıyla hastaneye gelen bir vatandaş, yetkililerin bir an önce gerekli düzenlemeleri yaparak bu soruna çözüm bulması gerektiğini belirterek, "Hastaneye ulaşmak için araç park edecek yer bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bu durum zaman kaybına yol açıyor. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin bazı bölümlerinin de hizmet verdiği Yüreğir Devlet Hastanesi girişinde yaşanan bu trafik çilesinin sona ermesi, hastaların sağlık hizmetine daha kısa sürede ulaşmasını sağlayacak. Acil tedavi gerektiren durumların önlenmesi adına, bu sorun acilen çözülmeli" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.