TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pegasus'un filosu, ‘Nehir Dora’ ve ‘Janset Güneş’ ile güçlenecek

Pegasus Havayolları için üretimi Airbus'ın Hamburg tesislerinde tamamlanan ve "Nehir Dora" ile "Janset Güneş" isimleri verilen iki uçağın yakın bir zamanda test faaliyetlerine başlaması bekleniyor. Pegasus'un filosunun, Nehir Dora ve Janset Güneş ile daha da güçleneceği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 08:30
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Pegasus'un filosu, ‘Nehir Dora’ ve  ‘Janset Güneş’ ile güçlenecek

Pegasus Havayolları için üretimi Airbus'ın Hamburg tesislerinde tamamlanan ve "Nehir Dora" ile "Janset Güneş" isimleri verilen iki uçağın yakın bir zamanda test faaliyetlerine başlaması bekleniyor. Pegasus'un filosunun, "Nehir Dora" ve "Janset Güneş" ile daha da güçleneceği belirtiliyor.

Pegasus Hava Yolları filosuna iki yeni uçak katılacak. Üretimi Airbus'ın Hamburg tesislerinde tamamlanan ve "Nehir Dora" ile "Janset Güneş" isimleri verilen iki uçağın yakın bir zamanda test faaliyetlerine başlanacak. Her iki uçak da Pegasus filosunun gençleşmesine ve yolcu konforunun artmasına önemli katkı sağlayacak.

Yeni uçaklarla birlikte Pegasus, genişleyen uçuş ağına daha da güç katacak, Pegasus yolcuları daha ferah kabinlerde, gelişmiş eğlence sistemleriyle ve daha sessiz bir uçuş deneyimiyle seyahat etme imkânı bulacak.

Airbus A321neo hakkında teknik bilgi:

A321neo'lar tek sınıfta 240 koltuk kapasitesi ile seçilecek konfigürasyona göre azami kalkış ağırlığı 97 tona kadar çıkabilen, 7.400 kilometre menzile sahip, yine sınıfının en yeni uçakları olarak biliniyor.

Pegasus Hava Yolları filosuna katılacak olan Airbus A321neo uçaklar, daha verimli yeni nesil motorları ve “sharklet” (kıvrık kanat uçları) sayesinde; önceki özelliklerine göre hizmete girdikleri ilk günden beri yıllık uçak başına yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlıyor.

A321neo, yılda 5 bin ton daha az karbon ve yüzde 50 daha az NOx salınımı, önceki nesil uçaklara oranla motor gürültü seviyesinde de azalma sağlıyor.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.