TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Pegasus Havayolları

İLKHABER-Gazetesi - Pegasus Havayolları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Pegasus Havayolları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Pegasus'un filosu, ‘Nehir Dora’ ve  ‘Janset Güneş’ ile güçlenecek Haber

Pegasus'un filosu, ‘Nehir Dora’ ve ‘Janset Güneş’ ile güçlenecek

Pegasus Havayolları için üretimi Airbus'ın Hamburg tesislerinde tamamlanan ve "Nehir Dora" ile "Janset Güneş" isimleri verilen iki uçağın yakın bir zamanda test faaliyetlerine başlaması bekleniyor. Pegasus'un filosunun, "Nehir Dora" ve "Janset Güneş" ile daha da güçleneceği belirtiliyor. Pegasus Hava Yolları filosuna iki yeni uçak katılacak. Üretimi Airbus'ın Hamburg tesislerinde tamamlanan ve "Nehir Dora" ile "Janset Güneş" isimleri verilen iki uçağın yakın bir zamanda test faaliyetlerine başlanacak. Her iki uçak da Pegasus filosunun gençleşmesine ve yolcu konforunun artmasına önemli katkı sağlayacak. Yeni uçaklarla birlikte Pegasus, genişleyen uçuş ağına daha da güç katacak, Pegasus yolcuları daha ferah kabinlerde, gelişmiş eğlence sistemleriyle ve daha sessiz bir uçuş deneyimiyle seyahat etme imkânı bulacak. Airbus A321neo hakkında teknik bilgi: A321neo'lar tek sınıfta 240 koltuk kapasitesi ile seçilecek konfigürasyona göre azami kalkış ağırlığı 97 tona kadar çıkabilen, 7.400 kilometre menzile sahip, yine sınıfının en yeni uçakları olarak biliniyor. Pegasus Hava Yolları filosuna katılacak olan Airbus A321neo uçaklar, daha verimli yeni nesil motorları ve “sharklet” (kıvrık kanat uçları) sayesinde; önceki özelliklerine göre hizmete girdikleri ilk günden beri yıllık uçak başına yüzde 15 yakıt tasarrufu sağlıyor. A321neo, yılda 5 bin ton daha az karbon ve yüzde 50 daha az NOx salınımı, önceki nesil uçaklara oranla motor gürültü seviyesinde de azalma sağlıyor.

Delta Airlines uçakları yerde kaldı, Pegasus uçuyor Haber

Delta Airlines uçakları yerde kaldı, Pegasus uçuyor

Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'in sistemlerindeki aksaklık sonrası ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden Delta Airlines, tüm operasyonlarını durdurduğunu açıklarken, Pegasus Havayolları, Microsoft sistemlerini kullanmadığı için bu sorundan etkilenmedi. Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike'in sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesintiye yol açtı. Sorun nedeniyle ABD merkezli hava yolu şirketleri başta olmak üzere çok sayıda şirket, havalimanları, bankalar, bazı medya kuruluşları ve Londra Borsası'nda CrowdStrike sistemlerindeki sorundan kaynaklı teknik aksaklık yaşandığı duyuruldu. Yaşanan sorun, THY ve birçok hava yolunu etkilerken, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sıkıntının giderilmesi ve yolcuların mağdur olmaması adına gerekli çalışmaların yapıldığını açıkladı. Delta Airlines operasyonlarını durdurdu ABD'nin en büyük havayolu şirketlerinden Delta Airlines, küresel yazılım sorunu nedeniyle tüm operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. Günlük ortalama 5.400 uçuşu bulunduğu ifade edilen Delta Airlines'in, dünyada 326 noktaya uçuş gerçekleştirdiği bildirildi. Pegasus uçakları havalanıyor Türkiye'nin en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Havayolları ise  Microsoft sistemlerini kullanmadığı için şu anda dünya çapında krize neden olan sorunlardan etkilenmedi. Pegasus'un tüm operasyonları sorunsuz bir şekilde devam ettiği bilgisi geldi.

Pegasus, Sermaye Artırımı Kararı Aldı Haber

Pegasus, Sermaye Artırımı Kararı Aldı

Havacılık sektörünün önemli oyuncularından biri olan Pegasus Havayolları, stratejik bir adım atarak sermaye artırımı kararı aldı. Şirketin yönetim kurulunun bu kararıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama, yatırımcılar ve piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Sermaye artırımının detayları ve sektöre etkileri haberimizde! Pegasus, Sermaye Artırımı Kararını Neden Aldı? Pegasus Havayolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun sermaye artırım kararı aldığını duyurdu. Şirket, çıkarılmış sermayesini 397.700.293 TL artırarak 500.000.000 TL seviyesine yükseltecek. Bu karar, %388,75995 bedelsiz sermaye artırımı ile gerçekleşecek. Yapılan açıklamada, sermaye artırımının tamamının "Paylara İlişkin Primler" hesabından karşılanacağı belirtildi. Ayrıca, artırıma konu olan primlerin "Sermaye" hesabına aktarılması ve bu işlemin yeminli mali müşavir raporuyla tevsik edilmesi için gerekli adımların atılacağı ifade edildi. Pegasus'un geçen yılın son çeyreğinde yaşadığı düzeltmenin ardından, yeni yılın başlamasıyla birlikte yönünü yukarı çevirdiği ve yılbaşından bu yana %30'u aşan bir değer artışı kaydettiği belirtildi. Şirketin finansal sağlığının üstün performansa sahip olduğu da vurgulandı. InvestingPro üzerinden yapılan değerlendirmelerde, Pegasus'un 5 önemli kaleme göre güçlü bir performans sergilediği ve yatırımcılara bilgi sağlama ve tasarruflarını daha sağlıklı bir şekilde yönetme fırsatı sunduğu belirtildi. Pegasus'un sermaye artırım kararı, şirketin geleceğe yönelik büyüme ve genişleme hedefleri doğrultusunda aldığı önemli bir adım olarak kaydedildi.

Pegasus'un dış hatlarda kabin bagajı kilo uygulaması değişecek Haber

Pegasus'un dış hatlarda kabin bagajı kilo uygulaması değişecek

Türkiye'nin en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi olan ve Airbus ile imzaladığı anlaşmayla filosunu hem genişletme hem de gençleştirme konusunda adım atan Pegasus Havayolları'nın dış hatlarda kabin bagajı kilo uygulaması değişecek. Geçtiğimiz günlerde Pegasus'un Sabiha Gökçen-Atina uçuşunda öncesinde kabin ekibi, birkaç yolcuya, uçakta kabin bagajı için yer kalmadığını ve valizlerin uçak altına verilmesi gerektiğini belirtti. Birçok yolcunun durumu kabul ederek bagajlarını uçak altına verilmek üzere görevlilere telim ederken, bunu kabul etmeyen yabancı uyruklu bir yolcu ise polis ekibi davet edilerek uçaktan indirildi. Uçuş gecikmeli olarak gerçekleştirildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından, konuyla bağlantılı olmasa da Pegasus'un 14 Şubat'ta dış hatlarda yeni kabin bagajı uygulaması başlatacağı öğrenildi. Normal şartlarda Pegasus uçuşlarında kabin bagajı şartı uzunca bir süre kilo sınırı olmadan 55-40-20 cm boyutlarında sadece 1 parça idi. Şirket de sosyal medyada sorulara bu yönde cevap vermişti ve web sitesinde de kilo kısmına dokunmadan bilgi paylaşımı yapmıştı. Ancak kural yakın zamanda değişti. Tüm iç/dış hat uçuşlarda yeni kural maksimum 8 kilogram, 55-40-20 cm boyutlarında sadece 1 parça. Yeni gelecek kural ise tamamen dış hat yolcuları ilgilendiriyor. 14 Şubat itibariyle bilet alımlarında “light paket” isimli bir opsiyon da çıkacak ve bu pakette sadece koltuk altına sığacak maksimum 3 kilo ağırlığında el çantası/küçük çanta kabul edilecek. Bu “kabin bagajsız yolcu” durumu sadece “light paket” için geçerli olacak. Diğer paketlerde yine kabin bagajı, ek bagaj gibi haklar ile satın alma işlemi yapılabilecek. İç hatlarda değişen bir durum olmayacak, “light paket” isimli bir opsiyon yer almayacak.

Sabancı çiftinin sağlık durumlarına ilişkin açıklama Haber

Sabancı çiftinin sağlık durumlarına ilişkin açıklama

(İLKHABER) - Deniz kazası geçiren Sabancı çiftinin tedavileri sürüyor. Pegasus Havayolları Sabancı çiftçinin sağlık durumlarına ilişkin açıklama yaptı. Yunanistan'da denizde kaza geçirdikten sonra ilk olarak Bodrum'a ardından Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla İstanbul'a getirilen Sabancı çiftinin Amerikan Hastanesindeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Çiftin yakınları ve sevenleri Amerikan Hastanesine gelerek "geçmiş olsun" ziyaretlerini sürdürüyor. Sabancı ailesinden Ömer Sabancı, Hacı Sabancı ve Özcan Sabancı ile Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Tayfun Demirören ve eşi Reyhan Demirören'in yanı sıra çok sayıda kişi hastaneye gelerek ziyaret gerçekleştirdi.  GÜLER SABANCI: ÇOK ŞÜKÜR Sabancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da daha sonra hastaneye gelerek ziyaret gerçekleştirdi. Güler Sabancı çıkışta Sabancı çiftçinin sağlık durumlarına ilişkin soruya,"Çok şükür" diyerek yanıt verdi. PEGASUS’TAN AÇIKLAMA Esas Holding'in bünyesinde bulunduğu Pegasus Havayolları, sosyal medya hesabından Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın sağlık durumlarına ilişkin bir paylaşım daha yaptı. Paylaşımda, "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın tüm operasyonları başarıyla sonuçlanmış olup, sağlık durumları daha da iyiye gitmektedir ve titizlikle takip edilmektedir.  Kamuoyunun bilgisine sunar, geçmiş olsun dilekleri için teşekkürlerimizi iletiriz." ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.