TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Necip Taşkın: 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin boyunduruk kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 15:54
Kaynak: BÜLTEN
Necip Taşkın: 30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 30 Ağustos Zafer Bayramının 102. Yılı nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamasında; büyük Önder Gazi Mustafa Kemal komutasındaki ordunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin bir kahramanlık destanı olarak tarihe geçtiğini söyledi. 

Yokluk ve yoksulluk içindeki Milletin, 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in “Ya istiklal ya izmihlal” diyerek başlattığı büyük kurtuluş mücadelesinin 30 Ağustos’ta zaferle taçlandırıldığını belirten Taşkın, Türk Milletinin onuru ve bağımsızlığı söz konusu olduğu zaman neleri başarabileceğini dünyaya gösterdiğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 1919 yılında Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtilaf Devletleri Mondros Ateşkes Antlaşması’na dayanarak uydurma bahanelerle Anadolu'yu işgale başladı. Ordunun elinden cephanesi alınarak teslim olmaya zorlandı. Ancak Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, işgallere karşı Kuvayi Milliye Hareketini başlatarak Millet olma bilincinin gelişmesini sağladı. Milletin önünde iki seçenek bulunuyordu; ya teslim olunacak ya da yok olmak üzere olan bir ülkenin ayağa kalkması sağlanarak küllerinden yeniden doğacaktı!”

“Topraklarımıza saldıran düşman devletler, kazanacağımıza inanmadıkları bu zafer karşısında şapka çıkarmışlardır”

Necip Taşkın, “Topraklarımıza saldıran düşman devletler, kazanacağımıza inanmadıkları bu zafer karşısında şapka çıkarmışlardır. Bütün dünya liderleri bu zaferden saygı ile söz etmek zorunda kalmıştır. 102. yıl dönümünü kutlayacağımız bu zaferi Millete yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, kahraman Mehmetçiklerimize minnet ve şükran borçluyuz. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah, mekânlarını cennet eylesin. Bu vesileyle aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” diye ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.