TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lübnan'dan tahliye devam ediyor: 169 Türk vatandaşı yurda getirildi

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının ardından, 169 Türk vatandaşı charter uçuşuyla Türkiye'ye tahliye edildi. Yolcular, Çukurova ve İstanbul Havalimanı'na getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 15:50
Kaynak: İHA
Lübnan'dan tahliye devam ediyor: 169 Türk vatandaşı yurda getirildi

Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor. Lübnan'dan ayrılmak isteyen 169 Türk vatandaşı charter uçuşu ile Beyrut'tan Türkiye'ye getirildi.

Charter uçuşuyla güvenli tahliye

İsrail'in Lübnan'ı bombalamasının ardından bu ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor. Ayarlanan charter uçuşu ile bugün 169 Türk vatandaşı yurda getirildi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan gelen özel uçak önce Çukurova Havalimanı'na indi. Burada 110 yolcuyu indiren uçak daha sonra 59 yolcusuyla birlikte İstanbul Havalimanı'na geldi.

Lübnan'dan gelen Türk vatandaşları yaşadıklarını anlattı. Lübnan'da yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir Türk vatandaşı, “Takip ediyorsunuzdur televizyonlardan da biz de içerde bulunduk bu noktada. Devlet memuru olarak görev yapıyordum” ifadelerini kullandı.

Lübnan'da yaşamanın zor olduğunu söyleyen bir yolcu ise "Lübnan'da yaşamak çok zor. İstanbul'a geldim. İstanbul'da Başakşehir'de oturuyorum” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.