TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Gönül Sofrası'nda 81 ile örnek olacak ucuz yemek hizmeti sürüyor

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da depremzedelere ve ihtiyaç sahiplerine ucuz ve kaliteli yemek sunmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan Hatay Gönül Sofrası'ndaki hizmet, 81 ile örnek olacak şekilde sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 14:43
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Hatay Gönül Sofrası'nda 81 ile örnek olacak ucuz yemek hizmeti sürüyor

Geçen yıl meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın merkez Defne ilçesi Subaşı Mahallesi'ndeki prefabrik yapılardan oluşan İstanbul Hatay Kardeşlik Çarşısı'nda Sadullah Ergin'in koordinatörlüğünde açılan Hatay Gönül Sofrası, depremzedelere ve ihtiyaç sahiplerine kapılarını açmaya devam ediyor.

Tarih boyunca hoşgörü, birlik ve beraberliği simgeleyen kentteki Hatay Gönül Sofrası projesinin koordinatörü Sadullah Ergin, ihtiyaç sahiplerine ucuz ve kaliteli yemek çeşitleriyle destek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hatay Gönül Sofrası'ndaki yemek fiyatlarının kentin il plakası gibi 31 TL ile sınırlı olması uygulamasının kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Ergin, "Hatay'daki hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle şehit çocukları ve ihtiyaç sahibi depremzedeler için 'askıda yemek' uygulamamız da sürüyor. Yemekleri ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırarak yararlanmalarını sağlıyoruz. Son olarak Hatayspor Asbaşkanı Ender Yardımcı'nın desteğiyle 100 kişilik hayrat çorba bugün Antakya Expo yolu üzerindeki konteyner kentte bulunan Hataylı depremzedelere kısmet oldu. Hayırsever Ender Yardımcı'ya teşekkür ederim" dedi.

Sadullah Ergin, hayırseverlerin verdiği maddi ve manevi desteğin kendisine Hatay Gönül Sofrası sayısını çoğaltma konusunda cesaretlendirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, bu düşüncemizin şimdilik ertelenmesine neden oldu. İnşallah şartlar el verirse Hatay Gönül Sofrası sayısını, aynı kriterlere sadık kalarak kentimizde çoğaltacağız. Bizim önceliğimiz kendi ekonomik kaygılarımızı bir kenara bırakarak İhtiyaç sahiplerine yardım etmek. Günümüzde, ekonomik sıkıntılar ve rekabet ortamı birçok kuruluşun önceliklerini belirlerken, sosyal sorumluluk projeleri ise çoğu zaman ikinci plana itiliyor. Ancak, ihtiyaç sahiplerine yönelik hizmet vermek, toplumsal dayanışmanın ve insanlığın en önemli unsurlarından biri. Bu düşünceden yola çıkarak şimdilik tek temennimiz, bu projenin Hatay da dahil olmak üzere 81 ile örnek olması ve ihtiyaç sahiplerinin ucuz ve kaliteli yemeğe ulaşarak yataklarında karınları tok uyuması."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.