TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevi devreden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Benim dönemim, acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu

Görevi Kemal Memişoğlu’na devreden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, veda konuşmasında, “Benim dönemim, acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 10:55
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Görevi devreden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Benim dönemim, acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu

Görevi Kemal Memişoğlu’na devreden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, veda konuşmasında, “Benim dönemim, acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu” dedi.

Önceki dönem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görev devir teslim töreninde veda konuşması yaptı.

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile kameraların karşısına geçen Fahrettin Koca, konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladı.

Görevde olduğu 2 bin 183 günün hayatının tamamen millete adanmış günler olduğunu ifade eden Koca, “Görevime bazı ilkelerle geldim. Bunlardan biri akla ve bilgiye hürmettir. Bir diğeri dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri buna dahil etmektir. Bundan hareketle duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kuşatacak hizmet anlayışını benimsedim. Bir diğer ilkem iletişime açık olmak iletişim içinde kalmaktı. Prensip olarak zamanında verilmiş cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştım. Şehir hastaneleri konusundaki çabam bunlar arasındadır. Sağlık Bakanlarımız yakın döneme kadar işlerini adeta bir hekim gibi göze çarpmadan yapan kişilerdir. Benim dönemim acı ve sarsıcı olayların dönemi oldu. 24 Ocak 2020’de Elazığ depremi acısını yaşadık. Bunu, ilk vakasını 11 Mart 2020 günü açıkladığım Covid-19 küresel salgını izledi. 6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş Hatay depremleri büyük bir travma oldu. Bu üç olayda ağır sınavlar verdik. Sağlık sistemimizin bu sınavları başarıyla verdiğine inanıyorum. Değerli basın mensupları. Şehir hastanelerimizin 18’i kamu özel iş birliğiyle yapılırken, son 6 yılda ihalesi yapılanların tamamını genel bütçe kaynaklarıyla yaptık.” dedi.

Beyaz Reform'un sonuçlarıyla sağlıkta şiddet sorunu önemli oranda çözdüklerine değinen Bakan Koca, şöyle devam etti:

“Sağlık çalışanlarına daha iyi şartlarda hizmet imkânı sağladık. Özlük haklarında emeklilik emekliliklerini de kapsayacak şekilde önemli iyileştirmeler yaptık. Uzman hekim ihtiyacımızı büyük bir hızla karşılayacak sistemi kurduk. Sayın Bakan ben bir emanet devraldım. Çabalarla kıymeti artan ve sahibi millet olan bu emaneti şimdi size devrediyorum. Hepatit A, suçiçeği ve kuduz aşıları için başlattığımız teknoloji transferiyle ülkemizde kurulacak ve tamamen yerli üretim yapacak tesislerimiz için saydığım aşılardan ikisinin teknoloji transfer süreci başladı. Kuduz aşısıyla ilgili süreçlerin sürdürülmesini ise siz üstlenmiş oluyorsunuz. Hedef 2028 yılına geldiğimizde, bağışıklama programımızdaki tüm aşıları yerli olarak üretebilmektir. Türkiye olarak bunu başarabileceğimizde kuşku yok.”

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.