TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaffar Okkan, Diyarbakır'da 23. ölüm yıl dönümünde anıldı

Diyarbakır'da yaptığı çalışmalarla gönüllerde taht kuran, 23 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 mesai arkadaşı ile şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölüm yıl dönümünde de anılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
Gaffar Okkan, Diyarbakır'da 23. ölüm yıl dönümünde anıldı

Diyarbakır'da görev yaptığı süre boyunca yaptığı çalışmalarla halkın sevgi ve saygısını kazanan ve 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, ölümünün 23. yıl dönümünde anıldı.

Şehidin Sakarya'daki mezarı başında düzenlenen anma törenine, ailesi, yakınları, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve şehit Okkan için saygı duruşunda bulunuldu.

Vali Nayir, yaptığı konuşmada, Okkan'ın Diyarbakır'ın huzur ve güvenliği için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, "Şehit Gaffar Okkan, Diyarbakır'ın aziz hatırasıdır. Diyarbakır'ın huzur ve güvenliği için gösterdiği çabayı ve samimiyetini hiçbir zaman unutmayacağız." dedi.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş da Okkan'ın Diyarbakır'da önemli hizmetler gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Şehit Gaffar Okkan, halkla iç içe, halkın sorunlarını çözmeye çalışan bir emniyet müdürüydü. Diyarbakır'da huzur ve güvenliğin sağlanmasında önemli katkıları oldu." diye konuştu.

Okkan'ın eşi Ayşe Okkan ise eşinin Diyarbakır'da çok sevilen bir insan olduğunu belirterek, "Eşimi her zaman sevgi ve saygıyla anacağız. Diyarbakır, onu unutmadı, unutmayacaktır." dedi.

Törenin ardından Vali Nayir ve beraberindekiler, Okkan'ın ailesini ziyaret etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.