TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem uzmanı Melih Baki'den Malatya'daki depremin ardından açıklama: Beklenen oldu ve bölge rahatladı

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi deprem uzmanı Melih Baki, Malatya'da meydana gelen 6 şiddetindeki depreme ilişkin değerlendirmede bulundu. Baki, "Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Tunceli arasında Kahramanmaraş merkezli depremde hareket eden ikinci blok, Malatya'daki son depremle yerine oturdu. Bölge rahatladı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:27
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Deprem uzmanı Melih Baki'den Malatya'daki depremin ardından açıklama: Beklenen oldu ve bölge rahatladı

Geçen yıl meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem başta olmak üzere son dönemlerde Türkiye genelinde sıkça yaşanan depremler halk arasında endişelere yol açarken, bugün Malatya'nın Kale ilçesinde, Kandilli verilerine göre saat 10.46'da 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezi Onur Kurulu Üyesi deprem uzmanı Melih Baki, bu depremin ardından ilkhaber-gazetesi.com'a yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Tunceli arasında Kahramanmaraş merkezli depremde hareket eden ikinci blok yerine oturmamıştı. Yerine oturuncaya kadar da Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Tunceli arasında artçı depremler bekleniyordu. Daha önce 5.7 ve 6.2 arasında artçı deprem olursa, bu bölgenin uzun yıllar rahatlayacağını açıklamıştım. Şimdi beklenen oldu ve bölge rahatladı" dedi.

Baki, Adana, Hatay ve Osmaniye'de ise şu anda sıkıntı yaratacak deprem beklentilerinin olmadığını ifade ederek, "Asıl sorun Kıbrıs, Ege, Marmara, Midilli arasında, enerji ve basınç birikimi bu bölgeler yöneldi. Fay değil, biriken basınç ve enerji deprem üretir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.