TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boşanma davalarında önemli değişiklik

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan 22 maddelik yeni yargı teklifi, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Teklifte, boşanma davalarını etkileyen önemli bir düzenleme de yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
Boşanma davalarında önemli değişiklik

AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan 22 maddelik yeni yargı teklifi, bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Teklifte, boşanma davalarını etkileyen önemli bir düzenleme de yer alıyor. Boşanma davasının reddedilmesinin ardından, ortak hayatı sürdüremeyen çiftlerin yeniden dava açma süresi 3 yıldan 1 yıla indirilecek.

Teklifin kabul edilmesi durumunda, Türk Medeni Kanunu’nun 166. maddesinde yapılacak değişiklikle, boşanma sebeplerinden biriyle açılan davanın reddedilmesi ve bu kararın kesinleşmesinden sonra bir yıl geçmesi halinde, evlilik birliğinin temelden sarsıldığı kabul edilecek. Böylece, eşlerden birinin talebiyle boşanmaya karar verilebilecek.

Hukukçular, bu düzenlemenin boşanma süreçlerini hızlandıracağını ve taraflar arasındaki ihtilafı azaltacağını ifade ediyor. 

Ayrıca, teklifin içeriğinde noterliklerin tatil günlerinde çalışması ve istinaftaki yargılama süreçlerine yönelik düzenlemeler de bulunuyor. Yargıda yapılacak bu yeniliklerin, Türkiye’deki boşanma istatistiklerini nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.