TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Işık: Sağlıkta şiddet sona ermelidir, güvenli çalışma alanları sağlanmalıdır

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Can Cevher Gürler, bir hasta tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı ve yoğun bakıma alındı. Adana Tabipler Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), bu olayın ardından düzenledikleri basın açıklamasında yaşanan olaya tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 15:01
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Işık: Sağlıkta şiddet sona ermelidir, güvenli çalışma alanları sağlanmalıdır

Adana Tabipler Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), dün Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Can Cevher Gürler’in bir hasta tarafından fiziksel şiddete maruz kalmasının ardından basın açıklaması düzenledi. SES Adana Şube Eşbaşkanı Belgin Işık’ın okuduğu açıklamasında, Dr. Gürler’in saldırı sonrası hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakımda olduğu belirtildi. Işık, sağlık çalışanlarının zor koşullarda çalıştığını, Sağlıkta şiddet sona ermelidir, güvenli çalışma alanları sağlanması gerektiğini belirtti.

SES Adana Sube Eşbaşkanı Belgin Işık "İlimiz Seyhan İlçesi, Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Can Cevher Gürler’in bir hastanın fiziksel şiddetine maruz kaldığını, saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan Dr. Gürler’ in yoğun bakıma alındığını öğrendik. Buradan doktor arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Tüm toplumu sağlıkta şiddetin diğer alanlarda yaşanan şiddet  kadar önemli olduğunu görmeye ve şiddet yaratmayan sağlık sistemi mücadelesini birlikte vermek için sorumluluk almaya davet ediyoruz.

“Sağlık emekçileri olarak zor koşullarda çalışıyoruz”

SES Adana Sube Eşbaşkanı Belgin Işık, “Sağlık emekçileri olarak zor koşullarda çalışıyoruz. Zorluğa rağmen, en iyi şekilde hizmet vermek için gücümüzün üzerinde çaba gösteriyoruz. Tüm bu zorlukların yanında ülkenin her tarafında hasta, hasta yakınları ve liyakatsiz yöneticilerin şiddetine, mobbingine maruz kalıyoruz.  10 Eylül 2024 tarihinde de, İlimiz Seyhan İlçesi, Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Can Cevher Gürler’in bir hastanın fiziksel şiddetine maruz kaldığını, saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan Dr. Gürler’ in yoğun bakıma alındığını öğrendik. Buradan doktor arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz” diye ifade etti.

“Sağlıkta piyasacı değil kamucu politikaların uygulanması ve yaşam hakkımızın korunması için göreve çağırıyoruz”

Işık basın açıklamasında yetkililere seslenerek şiddetin engellenmesi gerektiğine değinerek şunları söyledi: “Şiddeti doğuran, besleyerek büyüten sebepler ortadan kaldırılmadıkça hiçbir sağlık emekçisi güvende olmayacaktır. Yetkilileri bir an önce sağlık emekçilerine yönelik şiddetin önlenmesi konusunda işin kaynağına dönmeye, sağlıkta piyasacı değil kamucu politikaların uygulanması ve yaşam hakkımızın korunması için göreve çağırıyoruz.”

“Sağlıkta şiddet sona ersin diyoruz”

Belgin Işık, “Sağlıkta kriz giderek derinleşirken iktidara ve sağlık bakanına sesleniyor ve sorumluluklarını hatırlatmak istiyoruz;  Bir tek doktorun bir tek sağlık emekçisinin dahi şiddete maruz kalmasına tahammülümüz yok.  Yaşanan bu sorunların kaynağının uygulanan sağlık politikalarının sonucu olduğunu biliyoruz.  Sağlıkta yaşanan sorunlara geçici, çözüm olmaktan uzak, günü kurtaran ve şiddeti besleyen politikalardan vazgeçin.  Sağlıkta Dönüşüm Programını hemen terk edin. Etkin ve caydırıcı sağlıkta şiddet yasasını çıkarın. -Güvenli çalışma alanları oluşturun. İdareciler belirlenirken liyakati esas alın. Bizler, tüm toplumu sağlıkta şiddetin  diğer alanlarda yaşanan şiddet  kadar önemli olduğunu görmeye ve şiddet yaratmayan sağlık sistemi mücadelesini birlikte vermek için sorumluluk almaya davet ediyoruz ve sağlıkta şiddet sona ersin diyoruz”   

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.