TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayhan Barut: Madem Adana Havaalanı açık, neden yolcu taşımıyor?

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Havaalanı'nın işlevsiz hale getirilmesine tepki gösterdi. "Madem Adana Havaalanı açık, neden yolcu taşımıyor?" diye soran Barut, yeni yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Adana Havaalanı'nın ranta kurban edildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 10:06
Kaynak: BÜLTEN
Ayhan Barut: Madem Adana Havaalanı açık, neden yolcu taşımıyor?

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yeni yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle yolcu uçuşlarına kapatılan Adana Havaalanı'yla ilgili tepkisini sürdürüyor. 'Adana Havaalanı kapatılmadı' açıklamalarını sert bir dille eleştiren Barut, 87 yıl boyunca hizmet veren Adana Havaalanı'nın, AKP iktidarının talimatıyla işlevsiz hale getirildiğini belirtti. Barut, "Madem Adana Havaalanı açık, neden yolcu taşımıyor? Neden yolcu uçağı inip kalkmıyor?" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

"Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında kurulan Adana Havaalanımız, tam 87 yıl sonra kapatıldı”

Yolcu uçuşlarına kapatılan Adana Şakirpaşa Havalimanı önünde tepkisini sürdüren CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla 1937 yılında kurulan Adana Havaalanımız, tam 87 yıl sonra kapatıldı. Atatürk havalimanımızı var etti, AKP iktidarı maalesef yok etti. Adana Havalimanı yılda 5 milyonun üstünde yolcu taşıyan, NATO apronu olan çok güvenli bir havalimanıydı. Açılan Çukurova Bölgesel Havalimanına yolcu garantisi verdiği için Adana Havalimanımızı kapatılmış oldu. Çukurova Havalimanı, toplam 608.5 milyon Euro yatırım miktarı ile açılırken, bu maliyetin en fazla 10'da biri bir yatırım Adana Havaalanı'na yapılarak kamu kaynakları daha verimli kullanılmış olurdu, tasarruf sağlanırken havaalanımız ranta kurban edilmezdi. Üstelik yeni havalimanının birinci sınıf tarım arazileri üzerine kurulduğu gözetilirse, tarım topraklarımız da korunurdu" diye konuştu.


"3 milyonluk nüfusa sahip Adana'da havaalanını kapatmak akıllara zarardır "

Türkiye'de her bölgede, bazı illerin ilçelerinde ve çok az nüfuslu yerlerde dahi havaalanı bulunduğunu anımsatan Ayhan Barut, şunları söyledi: "Türkiye'nin her bölgesinde, doğuda, batıda, güneyde, batıda, bazı yerlerde ilçelerde dahi havalimanı bulunurken, Karadeniz'de 200-300 bin nüfuslu illerde, komşu illerde bile havaalanı varken, 3 milyonluk nüfusa sahip Adana'da havaalanını kapatmak akıllara zarardır. Adana Havalimanı o kadar önemliydi ki, asrın felaketi denilen 6 Şubat depremlerinde bölgemizde arama kurtarma ve yardımların ana üssü merkezi olarak görev aldı. Böylesine önemli havalimanımızı akıl almaz kararla kapattılar. Bir de 'Adana Havaalanını kapatmadık' diye aklımızla dalga geçiyorlar. Göründüğü gibi bir tane bile yolcu uçağı inip kalkmıyor, insanlar uçakla seyahat edemiyor. Kimse algı yaratmaya çalışmasın. Madem Adana Havaalanı açık, neden yolcu taşımıyor, neden yolcu uçağı inip kalkmıyor? Bunun cevabını versinler. Ama kimsenin endişesi olmasın, bu iktidara halkımız sandıkta hesap soracak. Halkın iktidarında da Adana Havaalanımız tekrar daha iyi koşullarda hizmet verecek şekilde açılacaktır."

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.