TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anayasa Mahkemesi üyesi Metin Kıratlı kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karar doğrultusunda, eski Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Kıratlı'nın yemin töreninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla bugün saat 14:00'te yapılacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
Anayasa Mahkemesi üyesi Metin Kıratlı kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Metin Kıratlı Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. Bu gelişmenin ardından, kamuoyunda Metin Kıratlı'nın kim olduğuna dair merak arttı. Peki, Metin Kıratlı kimdir, nerelidir ve hangi görevlerde bulunmuştur?

Metin Kıratlı kimdir?

Metin Kıratlı, 14 Şubat 1969 tarihinde Konya'nın Ereğli ilçesinde doğdu. İlkokul ve lise eğitimini Ereğli'de tamamlayan Kıratlı, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eğitim Programı ile Goethe Enstitüsü’nde (Berlin) yabancı dil eğitimi aldı. Ayrıca, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı ve Kırıkkale Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamladı.

Kariyerine Adalet Bakanlığı’nda Başladı

Kıratlı, kariyerine Ankara Adliyesi'nde hâkimlik stajı yaparak başladı. Staj sonrası Ulaş, Çaldıran, Yalvaç ve Manavgat'ta hâkimlik görevlerinde bulundu. 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne atanarak, Tetkik Hâkimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

metin kıratlı kimdir

Cumhurbaşkanlığı Görevleri ve Diğer Atamalar

Metin Kıratlı, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle birlikte 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. 3 Ağustos 2018'den itibaren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak görev yaptı. 23 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine atanmasının yanı sıra, Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü.

Dil Bilgisi ve Kişisel Yaşamı

İyi derecede Almanca bilen Kıratlı, evli ve iki çocuk babasıdır. Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Kıratlı’nın yemin töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla bugün saat 14:00'te Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.