TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acil Durum Butonu ile TBMM'de anlık müdahale sağlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim'de açılmaya hazırlanırken, Genel Kurul'da yaşanan sağlık sorunları ve kavgalar nedeniyle "acil durum butonu" uygulamasını hayata geçiriyor. Meclis Başkanlığı, son dönemdeki kavgalarda yaşanan olumsuzlukları önlemek amacıyla, başkanlık kürsüsüne yerleştirilecek kırmızı butona basılmasıyla 112 Acil Servis doktorlarını çağıracak.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
Acil Durum Butonu ile TBMM'de anlık müdahale sağlanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim'de açılmaya hazırlanırken, Genel Kurul'da yaşanan sağlık sorunları ve kavgalar nedeniyle "acil durum butonu" uygulamasını hayata geçiriyor. Meclis Başkanlığı, son dönemdeki kavgalarda yaşanan olumsuzlukları önlemek amacıyla başkanlık kürsüsüne yerleştirilecek kırmızı butona basılmasıyla 112 Acil Servis doktorlarını çağıracak. Genel Kurul'da yaşanan kavgalar, özellikle Saadet Partisi Kocaeli milletvekili Hasan Bitmez’in kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesinin ardından daha da ciddiyet kazandı. Bu gibi durumlara önceden müdahale etmek için Meclis Başkanlığı acil durum butonu tedbirini devreye sokuyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere  göre, iktidar ve muhalefet kulisleri, grup toplantı salonları, milletvekili odaları, komisyon toplantı salonları ve basın toplantı salonları dahil olmak üzere kapsamlı bir temizlik yapılıyor ve bakımlar gözden geçiriliyor. Genel Kurul'daki kavgalar nedeniyle sık sık arızalanan ses sistemi de elden geçirilerek arızalı yerler onarıldı.

Doktorlar bir dakika içinde Genel Kurul salonunda olacak

Acil durum butonu Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan kanlı kavgalar ve milletvekillerinin kalp krizi geçirme vakaları üzerine harekete geçen Meclis Başkanlığı, "acil durum butonu" formülünü devreye girdi.  Bu yeni tedbir ile TBMM Genel Kurulu'nu yöneten Meclis başkanvekilleri, Genel Kurul'da bir milletvekilinin rahatsızlanması veya çıkan kavgada yaralanmalar söz konusu olduğunda, başkanlık kürsüsüne yerleştirilen kırmızı butona basacak ve Şeref Holü'ndeki 112 Acil Servis doktorlarını çağıracak. Doktorlar bir dakika içinde Genel Kurul salonunda olacak. Acil durum butonu uygulamasına ilişkin tatbikatlar devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.