TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Volta Motor'a Rekabet Kurulu'ndan 6.5 milyon TL ceza!

Rekabet Kurulu, Volta Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkındaki soruşturmayı yeniden satış fiyatı ve bölge kısıtlamaları iddialarıyla sonuçlandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
Volta Motor'a Rekabet Kurulu'ndan 6.5 milyon TL ceza!

Rekabet Kurulu, motosiklet üretim ve satışı pazarlarında faaliyet gösteren Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkındaki soruşturmayı sonuçlandırdı. Kurul, şirketin yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik iddialar nedeniyle 6.584.515 TL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kararda, Rekabet Kurulu'nun daha önce başlattığı önaraştırmanın ardından yapılan incelemeler sonucunda, Volta'nın dağıtım sistemindeki sistem üyelerinin fiyat belirleme serbestisine müdahil olduğu ve yeniden satıcıları ile akdettiği sözleşmelerde bölge ve müşteri kısıtlamaları içeren hükümler bulunduğu tespit edildi. Bu durumun Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği değerlendirilerek soruşturma açılmıştı.

Son olarak, Rekabet Kurulu'nun 24 Nisan 2024 tarihli kararıyla yeniden satış fiyatı iddiaları bakımından Volta ile uzlaşma sağlanarak soruşturmanın sonuçlandırıldığı belirtildi. Ayrıca, 4 Temmuz 2024 tarihli kararla bölge ve müşteri kısıtlamaları iddialarının taahhüt ile sonlandırıldığı ifade edildi.

Bu gelişmelerle birlikte Rekabet Kurulu, piyasalarda rekabetin korunması adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.