TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve Birleşik Krallık arasında yeni hava ulaşım anlaşması

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan yeni Hava Ulaşım Anlaşması, hava ulaşımını düzenleyen kuralları güncellerken yolcu ve kargo seferlerinin arttırılmasına olanak sağlıyor. Anlaşma, havacılık sektöründe iş birliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye ve Birleşik Krallık arasında yeni hava ulaşım anlaşması

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki hava ulaşımı yeni bir döneme giriyor. 30-31 Temmuz 2024 tarihlerinde Londra'da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda iki ülke arasında imzalanan yeni hava ulaşım anlaşması, sektörde önemli gelişmelere işaret ediyor.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ HAVA TRAFİĞİ ARTACAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni anlaşma ile iki ülke arasındaki hava ulaşımını düzenleyen kurallar güncellendi. Bu sayede yolcu ve kargo seferlerinin artması bekleniyor. Özellikle turizm ve ticaret hacminin artmasında önemli bir rol oynaması öngörülüyor.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE KAPSAMLI İŞ BİRLİĞİ

Anlaşma kapsamında, Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi ile başta havacılık alanında eğitim ve dijitalizasyon olmak üzere havacılık sektörünün bütün alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı. Bu iş birliği, havacılık sektörünün daha da gelişmesine ve modernleşmesine katkı sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.