TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'de işsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 8,5'e geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, işsizlik oranı üst üste ikinci ayda düşerek %8,5 seviyesine indi. İstihdam edilenlerin sayısı da arttı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye'de işsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 8,5'e geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde işsizlik oranları olumlu bir seyir izlemeye devam ediyor. Ağustos ayında işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak %8,5 seviyesine geriledi. Bu durum, işsiz sayısının 89 bin kişi azalarak 3 milyon 55 bin kişiye gerilemesiyle açıklanıyor.

İSTİHDAMDA ARTIŞ, İŞGÜCÜNE KATILIMDA DÜŞÜŞ

İşsizlik oranındaki düşüşün yanı sıra, istihdam oranında da artış gözlemlendi. Ağustos ayında istihdam edilenlerin sayısı 78 bin kişi artarak 32 milyon 776 bin kişiye ulaştı. Bu durum, istihdam oranını 0,1 puan artırarak %49,7 seviyesine taşıdı. Ancak, işgücüne katılım oranı ise 0,1 puan azalarak %54,3 oldu.

GENÇ İŞSİZLİĞİ VE ÇALIŞMA SÜRELERİ

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı ise bir önceki aya göre 0,1 puan artarak ,5 oldu. Erkeklerde bu oran ,8, kadınlarda ise %21,4 olarak gerçekleşti. İstihdam edilenlerin haftalık ortalama çalışma süresi ise 0,1 saat artarak 42,7 saate ulaştı.

ATIL İŞGÜCÜ ORANINDA ARTIŞ

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı ise Ağustos ayında 0,7 puan artarak %27,2 oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.