TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜİK: Ağustos ayında en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti

TÜİK'in Ağustos ayı finansal yatırım araçları verilerine göre, külçe altın hem aylık hem de yıllık bazda en yüksek reel getiriyi sağladı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ve tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile yapılan karşılaştırmalarda altın, diğer yatırım araçlarına göre daha yüksek getiri sundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
TÜİK: Ağustos ayında en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Verilere göre, külçe altın hem aylık hem de yıllık bazda yatırımcısına en yüksek getiriyi sağlayan araç oldu.

KÜLÇE ALTIN, YÜZDE 4,82 İLE EN YÜKSEK REEL GETİRİYİ SUNDU

Ağustos ayında Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde külçe altın, yüzde 4,82 ile en yüksek reel getiriyi sunarken, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 4,01 ile bu alanda lider oldu. Aynı dönemde Euro, mevduat faizi ve Amerikan Doları da yatırımcısına pozitif getiri sağlarken, DİBS ve BIST 100 endeksi yatırımcısına kaybettirdi.

Üç aylık değerlendirmede ise mevduat faizi, hem Yİ-ÜFE hem de TÜFE bazında en yüksek reel getiriyi sunan araç olurken, BIST 100 endeksi ise en çok kaybettiren araç oldu.

Altı aylık dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE ile yüzde 14,30, TÜFE ile yüzde 10,77 oranlarında en yüksek getiriyi sağlarken, Amerikan Doları ise en çok kaybettiren araç oldu.

TÜİK Ağustos ayında en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti 2

YILLIK DEĞERLENDİRME

Yıllık bazda değerlendirildiğinde de külçe altın, Yİ-ÜFE ile yüzde 18,15, TÜFE ile yüzde 5,54 oranlarında en yüksek reel getiriyi sunarak yatırımcıların gözdesi oldu. BIST 100 endeksi, Euro, Amerikan Doları, mevduat faizi ve DİBS ise yıllık bazda yatırımcısına kaybettirdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.