TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEPAV perakende güven endeksi Şubat ayında da düştü!

TEPAV tarafından yayımlanan son rapora göre, Türkiye'de perakende sektörü Şubat 2024'te negatif bir seyir izlemeye devam etti. Endeks değerleri, özellikle Ege Bölgesi'nde belirgin bir düşüş yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
TEPAV perakende güven endeksi Şubat ayında da düştü!

TEPAV tarafından yayımlanan son rapora göre, Türkiye'de perakende sektöründe güven endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre azalışını sürdürdü. İşlerin kötüleştiğini belirten perakendecilerin oranı artarken, özellikle Ege Bölgesi'nde belirgin bir gerileme yaşandı.

GÜVEN ENDEKSİNDE AZALIŞ

TEPE, Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 12,0 puanlık bir azalışla -16,0 puan değerini aldı. Geçen aya kıyasla da 4,8 puanlık bir düşüş kaydedildi. Bu düşüş, perakende sektöründeki olumsuz algının devam ettiğini gösteriyor.

İŞLERİN DURUMUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER

Perakendecilerin işlerin durumuna ilişkin değerlendirmeleri de olumsuz bir tablo çiziyor. Geçen yılın aynı dönemine göre işlerinde düşüş olduğunu belirtenlerin oranı artarken, bu düşüş özellikle Ege Bölgesi'nde daha belirgin bir şekilde yaşandı.

SEKTÖREL DEĞERLENDİRME

Şubat 2024'te, yiyecek, içecek ve tütün ürünleri ile birden fazla türde ürün satan bakkal, market ve büyük mağazalar sektörlerinde değişim ortalamanın üzerinde gerçekleşirken, diğer sektörler ortalamanın altında değer aldı.

BÖLGELERE GÖRE DEĞERLENDİRME

Bölgeler bazında, Batı Anadolu, Doğu Marmara, Orta Anadolu gibi bölgelerde değişim ortalamanın üzerinde gerçekleşirken, Akdeniz, İstanbul, Doğu Karadeniz gibi bölgelerde ortalamanın altında gerçekleşti.

AB VE KOPE PERFORMANSI

AB-27 Perakende Güven Endeksi, Şubat ayında da olumsuz bir seyir izledi. Türkiye genelinden daha olumlu bir performans gösteren KOPE, Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre azalışını sürdürdü.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.